• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hastane gemisi için şartname hazır
19 Nisan 2013 Cuma 09:34

Hastane gemisi için şartname hazır

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'ye kazandırmayı planladıkları hastane gemisi için şartnamenin hazır olduğunu, mayıs ayı sonunda süreci başlatmayı amaçladıklarını söyledi.
Müezzinoğlu, ABD'nin Kalifornia eyaletine bağlı San Diego kentinde demirli USNS Mercy hastane gemisini ziyaret etti. Gemi kaptanı tarafından bilgi verilen Müezzinoğlu, tedavi birimlerini gezerek, yetkililerden tecrübelerini dinledi. Kaptan köşkünü de gezen Müezzinoğlu, "Türkiye'dekinin dümenini de tutmayı Allah nasip etsin" dedi.
İncelemelerinin ardından AA muhabirine açıklama yapan Müezzinoğlu, hastane gemisini yerinde görme imkanı elde ettiklerini kaydetti.
Geminin hastaneye petrol tankerinden dönüştürüldüğünü, 35 yıl önce projelendirildiğini ve 25 yıldır faaliyette olduğunu belirten Müezzinoğlu, yetkililerinden yeni bir gemi hastane için tavsiyeler aldıklarını ifade etti.
"Hastane gemiye sıfırdan yapmayı düşündüklerini" anlatan Müezzinoğlu, "Biz de inşallah projesiyle, dinamik bir yapısıyla ülkemize yüzen gemi hastaneyi sıfırdan üreterek kazandıracağız. Şu anda ihale şartnamemiz hazır. Tahmin ediyorum mayıs ayında süreci başlatırız. Burada 30 ayla 36 ay gibi bir yapım sürecinden bahsediliyor. Önümüzdeki iki-üç yıl içinde inşallah ülkemize 200 metre uzunluğunda, 26 metre genişliğinde, yoğun bakımları, diyaliz merkezleri, ameliyathaneleri, doğumhanesi olan, 260-270 yataklı olabilecek bir hastane gemisi kazandıracağız" dedi.
İnceledikleri hastane gemisinde hastaların gemiye girişinin sorunlu olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, bot ve ambulansların girebileceği, helikopterler pistlerinin olduğu modern bir gemiyi planladıklarını belirtti.
Hastane gemisinin maliyeti hakkında da bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, "Yaklaşık 200 milyon lira gibi bir rakam tahmin ediliyor ama ihale süreçlerinde ne çıkacak karşımıza şu anda onu bilemiyoruz. Tabii tıbbi donanımı da dahil. Geminin sıfırdan yeniden yapımı için tıbbi donanımı, yoğun bakımları, ameliyathaneleri, bütün tıbbi teknolojileriyle 150 ila 200 milyon lira civarında bir rakam düşünülüyor" diye konuştu.
Müezzinoğlu, San Diego temasları kapsamında kanser hastalarının tedavi edildiği Scripps Proton Tedavi Merkezinde de incelemelerde bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA