• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hastaları da dolandırdılar
03 Kasım 2009 Salı 17:15

Hastaları da dolandırdılar

Konya'da 60 ile 70 yaşları arasındaki değişen yaşlıları emekli etme bahanesiyle kandıran şüpheli..
Konya'da 60 ile 70 yaşları arasındaki değişen yaşlıları emekli etme bahanesiyle kandıran şüpheli polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın merkezinde son 2 yıl içerisinde çok sayıda yaşlı vatandaş, emekli edilme bahanesiyle dolandırıldı. Dolandırılan yaşlılardan bazıları polise başvurarak durumu anlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri dolandırıcıların yakalanması için çalışmalara başladı. Müştekilerden şüpheli şahsın tek dişinin olmadığını ve kırmızı bisikleti olduğunu öğrenen ekipler, 2 yıl süren araştırmanın ardından zanlının Hüseyin G. (43) olduğunu tespit etti. Polis, merkez Karatay
ilçesinde bir evde oturduğu öğrenilen Hüseyin G.'nin evine baskın yaparak yakaladı. Yakalanan şüpheli suçunu itiraf etmesinin ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
Şüpheli Hüseyin G.'nin, Konya'da dolandırdığı 7 kişinin de sosyal güvencesi olmadığı ve bazılarının kanser hastası, bazılarının da kronikleşmiş hastalığı bulunduğu bildirildi. Kanser hastası H.K.'nin tedavi için zor şartlarda biriktirdiği 4 bin TL'yi, "Bağkur'da çalışıyorum, sizi emekli edeceğim" diyerek kandıran Hüseyin G.'nin bu yöntemle 7 kişiden toplam 20 bin TL aldığı öğrenildi.
2003 yılında da dolandırıcılıktan cezaevine girip çıkan Hüseyin G.'nin evlendiği ikinci eşine bile "devlet dairesinde" çalışıyorum diye yalan söylediği ortaya çıktı. Polis, şahsın başka kişileri de dolandırmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA