• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasta şokta, safra kesesinden 520 taş çıktı
21 Aralık 2010 Salı 10:17

Hasta şokta, safra kesesinden 520 taş çıktı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kadının safra kesesinden ameliyat sonrası, çoğunluğu nohut büyüklüğünde olan, irili ufaklı 520 adet taş çıkarılması, hem hastayı, hem de ameliyatı gerçekleştiren doktoru şaşkına çevirdi.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir kadının safra kesesinden ameliyat sonrası, çoğunluğu nohut büyüklüğünde olan, irili ufaklı 520 adet taş çıkarılması, hem hastayı, hem de ameliyatı gerçekleştiren doktoru şaşkına çevirdi.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir ilçe merkezinde ikamet eden 51 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Fadime Şengül, geçtiğimiz günlerde karın ağrısı şikayetiyle Beyşehir Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede muayene olan Şengül'ün çekilen ultrason filminin ardından safra kesesinde iltihap ve taş tespit edildi. Bunun üzerine ameliyata alınan Şengül'ün yaklaşık yarım saat süren operasyonun ardından safra kesesi alındı. Ameliyat sonrasında ortaya çıkan manzara herkesi şaşırttı. Yapılan sayımda vücuttan
çıkarılan safra kesesi taşı sayısı 520 olarak belirlendi.

SAYILABİLENDEN DAHA ÇOK TAŞ VARDI

Başarıyla gerçekleşen operasyonun ardından gazetecilere açıklamada bulunan Beyşehir Devlet Hastanesi'nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hilmi Güngör, hastanın karın ağrısı şikayeti ile kendilerine başvurduktan sonra yapılan tetkik ve incelemelerin ardından safra kesesinde iltihap ve taş tespit ettiklerini ardından hastayı ameliyata aldıklarını söyledi. Kapalı yöntemle gerçekleşen ameliyat sonrası hastanın safra kesesini aldıklarını belirten Opr. Dr. Güngör, "Ameliyat sonrası hastamızın safra kesesinden 520 adet taş çıktığını gördük. Bu taşların bir kısmı da operasyon esnasında ezildiği için muhtemelen daha fazla taş vardı. Ama bizim sayabildiğimiz 520 adetti" dedi.

AMELİYAT OLMAZSA UZUN DÖNEMDE KANSER RİSKİ VAR

Başarılı geçen bir ameliyattan sonra hastanın sağlığına yeniden kavuştuğunu ve yarın hastaneden taburcu edileceğini belirten Opr. Dr. Güngör, şu bilgileri verdi, "Bu tür hastaların safra kesesinde 100 veya 200 adet gibi çok sayıda taş görülebilir. Ama ben 520 adetini bir arada daha önce hiç görmedim. Çok nadir görülen bir durum. Genelde çok daha büyük ve daha az sayıda taş olmasını bekleriz. Bu taşlar, kolestrol birikimi sonucu safra kesesindeki safranın taşlaşmasıyla oluşuyor. Ameliyattan başka tedavi
yöntemi de henüz yok. Bu taşlar safra yollarına düşerse değişik rahatsızlıklar oluşturabilir, uzun dönemde ise safra kesesinde kanser yapma ihtimali var. Hastamız taburcu olduktan sonra birkaç gün içerisinde normal hayata dönebilecek."

AMELİYAT OLAN HASTA ŞOKTA


Vücudundan 520 adet safra kesesi taşı çıkarılan Fadime Şengül de, 6 yıldır karın ağrısı şikayeti bulunduğunu ama bugüne kadar herhangi bir doktora müracaat etmediğini vurgulayarak, "Karın ağrısı ile birlikte mide bulantısı, kusma gibi şikayetlerim oldu. Bu ağrılar zamanla sırtıma da vuruyordu. Kontrol için doktora geldiğimde, ultrason istendi. Ardından safra kesesinde taş bulunduğu ortaya çıktı. Gün verildikten sonra ameliyat oldum. Sağlığıma kavuştum. Ama, bu kadar çok sayıda taş bana gösterilince şok
yaşadım, ne olduğunu bilemedim. Şimdi rahatım" dedi. Şengül, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve sağlık görevlilerine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA