• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasta alımına başlandı
23 Ocak 2012 Pazartesi 21:01

Hasta alımına başlandı

Konya, bir hayalin daha gerçeğe dönüştüğüne tanıklık ediyor. 17 yıl önce temeli atılan ve bir dönem tek bir çivinin bile çakılmadığı Beyhekim Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi...

1995 yılında 40 bin 717 metrekare arsa üzerine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temeli atıldı. 17 yıldır yapımı süren hastaneye zaman zaman tek bir çivi bile çakılmadı. Üzerinden geçen yılların ardından 2002 yılında çıkarılan sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında hastanenin yapımı için çalışmalar hızlandırıldı. Son dönemde bölgenin sağlık üssü olma yolunda emin adımların atıldığı kentte, bu hastanenin olmayışı büyük bir eksiklikti. 75 yataklı hastane, 2010 yılında 100 yataklı olarak yeniden ihale edildi. Şimdi yıl 2012 ve kentin yıllardır hayalini kurduğu Beyhekim Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi hasta kabulüne başladı, hem de son derece gelişmiş teknik bir alt yapıya sahip olarak...

Hastanenin yapım serüvenini anlatan Sağlık İl Müdürü Hasan Küçükkendirci, sağlıkta dönüşüm kapsamında hastanenin yapımında çalışmaların hızlandığına işaret etti ve 5 yıl içerisinde sürecin tamamlandığını ifade etti.

2002’den önce en az 10 yataklı hasta odalarının bulunduğunu, büyük ameliyatlar sonrasında hastaların uyandırma odalarına alındığını hatırlatan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise sağlık alanında gelinen son noktaya dikkat çekti. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin kentin en modern hastanesi olacağını belirten Baloğlu, kente kazandırılacak 500 yataklı yeni numune hastanesi projesi hakkında da bilgi verdi. Numune Hastanesi'nin ihalesinin tamamlandığını ve yer tesliminin yapıldığını anlatan Baloğlu, kısa bir süre içinde temelin atılacağını, Konyalıların 500 yataklı, son teknoloji ürünü cihazların kullanıldığı yeni bir Numune Hastanesine kavuşacağını kaydetti.
 
AÇILIŞI BAŞBAKAN YAPACAK
 
44 milyon liraya mal olan Beyhekim Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi günlük 100 nörolojik ve ortopedik rehabilitasyon ile 300 fizik tedavi hastasına hizmet verecek. 96 metrekarelik hidroterapi havuzunun da bulunduğu hastanenin resmi açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA