• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haşim Kılıça yumurtalı salıdrı
26 Kasım 2010 Cuma 17:27

Haşim Kılıç'a yumurtalı salıdrı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Hakkı' konulu sempozyumda konuşurken bir grup öğrencinin yumurtalı saldırısına uğradı. Öğrenci Kollektifi üyesi oldukları öğrenilen öğrenciler, Kılıç'ı önce sözlü protesto etti, ardından yumurta attı. Atılan yumurtalar Kılıç'a isabet etmedi.
Söz konusu öğrenciler ise, güvenlik güçlerince salondan çıkarılarak gözaltına alındı. Konuşmasına devam eden Kılıç, "Arkadaşlar keşke daha demokratik olsalardı." dedi.

Kılıç, 'Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Hakkı' konulu sempozyuma katılmak üzere geldiği Eskişehir'de ilk önce Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın'ı ziyaret etti. Kılıç ve beraberindekiler daha sonra Rektörlüğün yanındaki Atatürk Kültür Merkezine geçerek buradaki 'Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Hakkı' konulu sempozyuma katıldı.

Kılıç, burada kürsüye gelerek, Türkiye'de yargı da sıkıntıların çok olduğunu ve yargıda reform yapılması gerektiğini anlatmaya başladı. Bu sırada, salonda bulunan ve Öğrenci Kolektifleri Üyesi olduğu belirlenen bir öğrenci, Kılıç'a "Siz ileri demokrasiden bahsediyorsunuz ama bizim İstanbul'da arkadaşlarımız gözaltına alındı. AK Parti işbirlikçileri. Böyle demokrasi mi olur?" diyerek bağırmaya başladı. Bu sırada salondaki bir başka öğrenci de ayağa kalkarak, Kılıç'a yönelik olarak "Biz sizler gibi işbirlikçi, gerileri istemiyoruz." diyerek TEPbağırmaya başladı. Bu esnada söz konusu bağıran erkek öğrenci elindeki bir yumurtayı kürsüde konuşmasını sürdüren Kılıç'a fırlattı. Yumurta Kılıç'ın yanına isabet etti. Korumaları ise yaşananlar üzerine Kılıç'ın etrafından güvenlik tedbiri aldı.

Bunun üzerine eylemci öğrenciler, salondaki güvenlik görevlileri tarafından önce susturuldu, ardından dışarıya çıkarıldı. Öğrenci Kolektifleri üyesi oldukları öğrenilen öğrenciler, daha sonra gözaltına alındı. Bu kez öğrenciler dışarıda protestolarını devam ettirdi. Polis de bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Öte yandan, Haşim Kılıç eylem bittikten sonra konuşmasını kaldığı yerden devam etti. Kılıç, "Arkadaşlar görüşlerini paylaşmak istedi. Elbette görüşlerini anlatabilirler ama bu şekilde olmamalı. Biz konuşmamız yaptıktan sonra onlar da fikirlerini, sözlerini söyleyebilirlerdi. Ama bu yolla bunlar olmaz." diye konuştu. (CİHAN)
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA