• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasan Kaya gündemi değerlendirdi
24 Mayıs 2012 Perşembe 12:26

Hasan Kaya gündemi değerlendirdi

MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya, ''2002'den bugüne çiftçilerimizin girdi fiyatları misli misli artarken sattığı ürünün fiyatında değişiklik olmadı'' dedi.
MHP Konya İl Başkanı Hasan Kaya, ''2002'den bugüne çiftçilerimizin girdi fiyatları misli misli artarken sattığı ürünün fiyatında değişiklik olmadı'' dedi.
Düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Kaya, Konya Numune Hastanesi'nin taşınmasından dolayı vatandaşlardan yoğun şikayet aldıklarını söyledi.
Özellikle acil servisin taşınmasının sorunlara neden olduğunu ifade eden Kaya, ''Örneğin bir kalp krizi geçirseniz, Yazır'daki acil servise gitmeniz yarım saati buluyor. Bu da hayati risk oluşturuyor. Bu konulara çözüm bulmadan hastanenin taşınması bizce olumsuz bir icraat olmuştur'' dedi. Konya'nın önemli bir tarım kenti olduğunu ancak üreticilerin, köylülerin zor durumda olduğunu dile getiren Kaya şunları kaydetti: 
 ''Şu an bir çok yerde hala babadan kalma eski yöntemlerle tarım yapılıyor. Oysa ki tarım, bilim ve bilgiyle yapıldığı zaman verim alınabilir. Su olmadan tarım olmuyor. Suyla toprağın mutlaka buluşturulması lazım. Bugün Mavi Tünel gerçekten güzel bir proje. Ancak yılda 414 milyon metreküp su gelecek olan Mavi Tünel'den gelen suyun 200 milyon metreküpü Konya ve Karaman'ın içme suyuna harcanacak. Geriye kalan 214 milyon metreküp su ise sadece belli bölgelerde o da 2 yıl sonra kullanılmaya başlanacak. 2002'den bugüne çiftçilerimizin girdi fiyatları misli misli artarken sattığı ürünün fiyatında değişiklik olmadı. Mazotun litresi 2002'de 1.3 lira iken bugün 4 lirayı buldu. Gübre, ilaç gibi girdilerin de fiyatı kat ve kat arttı. Ancak satılan ürüne bakıldığında; o zaman çiftçi ürününü 50 kuruşa satarken bugün 56 kuruşa satıyor.''  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA