• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasan Angıdan Baykal yorumu
11 Mayıs 2010 Salı 16:28

Hasan Angı'dan Baykal yorumu

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, 'Baykal, Türk siyaset tarihinin yetiştirdiği önemli kişiliklerden, kimliklerden biri. Jübilesinin böyle olmaması gerekirdi..' dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, 'Baykal, Türk siyaset tarihinin yetiştirdiği önemli kişiliklerden, kimliklerden biri. Jübilesinin böyle olmaması gerekirdi..' dedi.

AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı ve Hüsnü Tuna, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni (KGC) ziyaret etti.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, ülkenin siyasi gündeminin çok yoğun olduğunu ve Anayasa değişikliğinin en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını söyledi.

Gelinen son noktada Anayasa değişikliği teklifinin halka sunulacağını, yani referanduma gideceğini ifade eden Özdemir, 'Milletvekillerimiz de bu konuda bir değerlendirme yapacaklar. Bugün ki ziyaretin de bu nedenle olduğunu düşünüyorum' dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı da yaklaşık 1,5 aydır Meclis'in hem komisyonlarda hem de genel kurulda çalışmalar yaptığını söyledi.

Demokrasi tarihine bir milat olarak geçecek önemli değişikliklerin, örgütlenme özgürlüğünden demokratikleşmeye, yargı reformuna kadar pek çok alanda 28 maddelik bir paketin Meclis'ten geçtiğini ifade eden Angı, 'Şu anda sayın Cumhurbaşkanı'mızın incelemesinde, kısa bir süre içinde de onaylamasıyla birlikte bir referandum sürecine doğru yol alacağız. Bu paketin milletimizin kabulüyle yürürlüğe girmesi ve bu oranın da yüksek olması hepimizin arzusu' diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna da Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifası ile ilgili, 'Dün sayın Atilla Kart, 'devletin gücü olmadan bu görüntülerin servis edilemeyeceğini' söyledi, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki sorusuna Angı, bu yaklaşımı son derece ahlaki bulmadığını, yanlış bulduğunu ve kınadığını söyledi.

'Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte sayın Başbakan, ilgili bakanlarımız, milletvekili olarak bizler ve tüm teşkilatlarımız konunun hassasiyeti dolayısıyla bu konu üzerinde hiç konuşmadık' diye konuşmasını sürdüren Angı, şöyle devam etti:

'Cumhuriyet Halk Partisi'nin meseleyle ilgili yaklaşımını anlamakta gerçekten zorlanıyoruz. İstifa gerekçelerindeki hükümeti suçlayan unsurları kabullenmemiz mümkün değil. İstifa bir erdemdir, kendi tercihleridir. Ona diyeceğimiz bir şey yok. İstifasını gerekçelendirirken iktidarı suçlayan bir anlayışı ise son derece yanlış buluyoruz. Baykal, Türk siyaset tarihinin yetiştirdiği önemli kişiliklerden kimliklerden birisi. Jübilesinin böyle olmaması gerekirdi...'

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA