• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hasan Angı: “Alt yapılarımızdan daha çok yerli sporcu çıkmalı”
08 Nisan 2018 Pazar 10:59

Hasan Angı: “Alt yapılarımızdan daha çok yerli sporcu çıkmalı”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya’da son yıllarda spora büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, alt yapılardan daha çok yerli sporcu çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar ve yönetim kurulu üyeleri, 3 Mart’ta gerçekleşen kongrede AK Parti il başkanlığına seçilen Hasan Angı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çınar, “Türkiye’de ilk defa TSYD Konya Şubesi olarak biz kulüpleştik. TSYD çatısı altında kurduğumuz kulübümüzde olimpiyat şampiyonu sporcularımız bulunuyor. Özellikle işitme engellilerde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle büyük başarılar elde ettik ve belli bölgelerdeki çocukları kötü alışkanlıklardan kurtardık. TSYD Konya Şubesi olarak sadece yazıp çizerek değil özellikle gençlerin spor yapmalarına destek olarak spora katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

Konya’nın son 16 yılda spor tesisleri anlamında çok büyük aşama kaydettiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Konya’da son yıllarda spora çok büyük yatırımlar yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Eski stadyumumuzun hali neydi, şimdi ne oldu. Bugün Konya olarak dünya standartlarında çok önemli bir stadyuma sahibiz. Şöyle geçmişe dönüp baktığımızda 100. Yıl Spor Salonu Konya’nın her şeyiydi. Siyasi partiler kongrelerini burada yapar, konferanslar burada olur, Mevlana törenleri burada yapılırdı. Şimdi bir tarafta Mevlana Kültür Merkezi, hemen yakınında onun 4 katı büyüklüğünde Konya Büyükşehir Belediyemizin yaptığı Spor ve Kongre Merkezi, Selçuklu Kongre Merkezi ise apayrı bir marka oldu. Bunun dışında hemen hemen şehrimizin tüm ilçelerinde önemli spor yatırımları yapılmaya devam ediyor” diye konuştu.

“Alt yapılarımızdan daha çok sporcu çıkarmamız gerekiyor”

Spor tesisleri ile birlikte her alanda nitelikli sporcuların yetiştirilmesinin önemine değinen Başkan Angı, “Sporda sadece tesisleşme ile iş bitmiyor. Gençliğimizi sadece futbol değil, sporun her alanına yönlendirmek gerekiyor. Spor sadece futboldan ibaret değildir. Bu gençlerimiz hem spor yapıp hem de ülkemizin kulüplerini ayağa kaldırabilirler. Böylece şehrimizin parası yine bu şehirde kalır. Atiker Konyaspor’a baktığımızda 13 yabancı futbolcu var. Sadece Konyaspor değil, Süper Lig’deki tüm kulüplerin durumu bu şekilde. Alt yapılarımızdan daha çok yerli sporcu çıkarmamız gerekiyor. Bunu başarmalıyız ki o sporcular sahada şehir ruhu ile ülke ruhu ile oynasınlar. Bu şehir, bu ülke bizim diyebiliyorsak gençlerimizi ilgi alanları ve kabiliyetlerine göre çeşitli spor branşlarına yönlendirmeliyiz. Bunu teşvik etmeliyiz. Yaşadığımız şehir sanayisi, sporu, yatırımları, siyaseti ve tüm sivil toplum yapılanmaları ile güzelliği temsil ederse bu hepimizi mutlu eder” ifadelerini kullandı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA