• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAS Partiyle birleşmemiz mümkün değil
15 Ağustos 2012 Çarşamba 23:48

'HAS Parti'yle birleşmemiz mümkün değil'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Onlar (HAS Parti) nasıl bir karar alacaklar bilemiyorum ama iki partinin birleşmesi söz konusu değil. AK Parti adına böyle bir şey söz konusu değil'' dedi.

Arınç, Bursa'da yayın yapan Sönmez Medya Grubu'nu ziyaret etti. Medya Genel Müdürü Burak Özgün ve Yazı İşleri Müdürü Aysın Komitgan tarafından ağırlanan Arınç, ''AK Parti ile HAS Parti'nin birleşmesi'' iddialarına yönelik soruyu, ''Onlar nasıl bir karar alacaklar bilemiyorum ama iki partinin birleşmesi söz konusu değil. AK Parti adına böyle bir şey söz konusu değil. HAS Parti, kendini feshederek AK Parti'ye katılma noktasında bir karar alır mı bilemem?'' diye konuştu.

Arınç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin bir sonraki seçimlerde yeniden aday olacağı yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

'''Ben adayım' demesi adaylığı için yeterli değil. 'Ben yeni dönem tekrar adaylığı düşünüyorum ancak genel merkez kabul ederse, bu yönde karar çıkarsa' diye cümle kursaydı çok daha iyi olurdu. Çünkü il kongresinde ne yaptığımızı biliyorsunuz. Milletvekili seçimlerinde de neler yaptığımızı biliyorsunuz. Bir insanın sadece 'adayım' demesi yeterli değil. Başka aday adayları olabilir. Genel merkez, milletvekilleri, parti teşkilatımız çalışma yapar, anketler düzenlenir. Başarılı olduğu düşünülüyorsa 'yolun açık olsun' denir.''

''Siyasette son dönemde üslubun ciddi anlamda sertleştiği'' yönündeki soru üzerine de Arınç, ''CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından adeta zehir damlıyor. 'Bilmem neresiyle gülüyorlar', 'Anasının A'sı'na kadar... Bu kadar terbiyesizlik olur mu, saygısızlık olur mu? Ama söylüyor. Ana muhalefet partisi lideri ağzını açarken düşünecek'' dedi.  AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA