• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAS Partide vedalaşma iftarı
30 Temmuz 2012 Pazartesi 11:15

HAS Parti'de vedalaşma iftarı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Yeni Türkiye'nin inşa edilmesi için muhalefetteyken bütün gücümüzle çalıştık, bundan sonra da bütün gücümüzle çalışacağız. Kenarda durduğumuzda da çalıştık...

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Yeni Türkiye'nin inşa edilmesi için muhalefetteyken bütün gücümüzle çalıştık, bundan sonra da bütün gücümüzle çalışacağız. Kenarda durduğumuzda da çalıştık, sorumluluk altında olduğumuzda da çalışacağız' dedi.

AK Parti ile birleşme süreci yaşayan HAS Parti'de vedalaşma iftarı. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Medeniyet Gençliği Hareketi'nin iftar programına katıldı. İftar programında konuşan partinin İstanbul İl Başkanı Türker Saltabaş, "Nerede olursak olalım bugünkü hukukumuzu koruyalım" derken; partinin genel başkanı Numan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye'nin inşası için muhalefetteyken de bütün gücümüzle çalıştık. Bundan sonra da bütün gücümüzle çalışacağız." açıklamasını yaptı. Programın sonunda Medeniyet Gençliği Hareketi sözcüsü Fatih Ayan, Kurtulmuş'a "besmele" yazılı bir tablo hediye ederek, "Hayırlı bir başlangıç güçlü bir besmele için bu tabloyu hediye ediyoruz" şeklinde konuştu.
BÖLGESEL SAVAŞ ENDİŞESİ

Arap Baharı sürecini yakinen takip ettiklerini belirten Kurtulmuş, "Sınırlarımızdaki bu gelişmeler bölgesel savaşı ateşleme endişesi taşımakta, hatta Suriye'deki gelişmeler küresel savaşın başlangıç ayaklarını oluşturmaktadır. Yapılması gereken, Suriye'de halkın isteği bir rejimin önünün açılmasıdır. Bunun için bölgenin iki önemli ülkesi İran ve Türkiye çözüme ortak olmalıdır." dedi.

Medeniyet Gençliği Derneği'nin Feshane Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki iftarına Has Parti lideri Kurtulmuş'un yanı sıra Gazeteci-Yazar Ali Bulaç, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ile İran, Pakistan ve ABD'nin büyükelçiliklerinden yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı. Okunan Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından oruçlar açıldı.

'MUHALEFETTEYKEN DE ÇALIŞTIK, BUNDAN SONRA DA ÇALIŞACAĞIZ'

Programda bir konuşma yapan Kurtulmuş, Türkiye'nin pratik alanda birçok problemi olduğunu söyledi. Yeni Türkiye'nin inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Yani eski Türkiye dediğimiz kirli pasaklı işlerin olduğu, bir sürü cinayetlerin olduğu, bir sürü toplumsal olayın tezgahlandığı eski Türkiye'nin tarihin çöplüğüne atılması lazım. Bunun için siyasetimizin başından beri durduğu nokta yeni Türkiye'nin inşasıdır. Yeni Türkiye'nin inşası için muhalefetteyken de bütün gücümüzle çalıştık. Bundan sonra da bütün gücümüzle çalışacağız. Kenarda durduğumuz zaman da çalıştık. Sorumluluk aldığımız zaman da çalışacağız. Millet egemenliğinin kayıtsız şartsız sağlanmasıdır." diye konuştu.

'İRAN VE TÜRKİYE ÖZÜME ORTAK OLMALI'

Arap Baharı sürecini izlediklerini ifade eden Kurtulmuş, "Artık ateş kapımıza gelmiştir. Suriye'deki gelişmeler hepimizi derinden yaralamaktadır. Bu gelişmeler bölgesel savaşı ateşleme endişesi taşımakta, hatta Suriye'deki bu gelişmeler, Allah korusun, küresel savaşın başlangıç ayaklarını oluşturmaktadır. Yapılması gereken, Suriye'de halkın isteği bir rejimin önünün açılmasıdır. Bunun için kavganın gürültünü ortadan kaldırılması gerekiyor. Ancak Batılı ülkeler Esad'ın gitmesine destek vermediler. Annan planı, Arap Birliği'nin kararı Suriye'de daha çok kan akmasına sebep oldu. Çözüm bölgenin iki önemli ülkesi olan İran ve Türkiye'nin çözüme ortak olmasıdır." ifadelerini kullandı.

Uzun zamandır televizyonlarda 'soft pover, jeokültür, jeostrateji' gibi çok güzel kelimelerin kullanılmadığını dile getiren Kurtulmuş, "Yani bu ne demekti? Bizim Suriye ile, İran ile, Ermenistan ile, Bulgaristan ile, v.s sınır kapılarımız açılıyordu. Çünkü hepimiz kültürlerin ortakları olan, aynı dine mensup insanlarız. Ama bakıyorum. Son bir yıldır bu kelimeler artık televizyonlarda çıkmıyor. Sanki bu kelimeler ortadan kaldırılmış. Ortak taraflarımız mevcut. Bu ortak kültürü harekete geçirmenin yolu medeniyet değerlerini üretmek ve kardeşlerimiz arasında çoğaltmaktır. Sadece siyasi sözlerle çözüm olmaz." ifadelerini kullandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NA ÇAĞRI!

Diyanet İşleri Başkanı'na da seslenen Kurtulmuş, "Bayram Namazı'nı tüm Müslümanlar kılacak. Bu Bayram Namazı'nı İran'dan, Beyrut'tan, Bağdat'tan Necef'ten Riyad'dan, Cidde'den, Kahire'den, Şam'dan, Tunus'tan gelenlerle hep beraber Süleymaniye Camisi'nde kılalım. Bir buçuk milyar Müslüman aynı kıbleye dönsün. Bir dahaki Bayram Namazı'nı Kahire'de, Beyrut'ta, Cezayir'de Bağdat'ta kılalım. Dünyadaki insanlar tüm Müslümanların tek vücut olduğunu görsün. Umut ediyorum ki islam alimleri Süleymaniye'ye gelir ve birlikte ibadet ederiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
yoooooookkkk
ibrahim şimşek
yahu arkadaş allah rızası için ne gücün kalmış ki senin
78.160.179.68
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA