• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAS Parti Altınekin kongresini gerçekleştirdi
05 Mart 2012 Pazartesi 12:33

HAS Parti Altınekin kongresini gerçekleştirdi

Halkın Sesi Partisi'nin Konyada ikinci ilçe kongresi Altınekin'de gerçekleştirildi. Altınekin Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.
Halkın Sesi Partisi'nin Konya’da ikinci ilçe kongresi Altınekin'de gerçekleştirildi. Altınekin Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. İl başkanı Veli Tolu ve İl başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu kongrenin Divan başkanlığını İl Teşkilat Başkanı Esat ULU yaptı. Mevcut İlçe başkanı Osman ÇOLAKOĞLU güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığına seçildi
İlçe Başkanı Osman ÇOLAKOĞLU yapmış olduğu açılış konuşmasında “Halkın sesini, milletin nefesini ve medeniyetimizin bütün değerlerini hâkim kılmak için hiç çekinmeden yolumuza devam edeceğizi bildirir ve HAS PARTİ Altınekin İlçe Teşkilatımızın 1. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını temenni ederim. Dedi.
“Şunu herkes bilsin ki bu millet anayasa yapmak için sandıkta görevini yerine getirmiştir.”
İl Başkanı Veli TOLU; Ak parti 2002 senesinde iktidara geldi. İktidara geldiği ilk yılında 370 tane milletvekili vardı. Yani anayasayı değiştirecek milletvekili sayısına sahipti. Anayasayı değiştirmediler. Birinci dönemi atlattık.  2007 seçimlerinde Türkiye de biz Anayasayı değiştirmek istiyoruz, anayasayı değiştireceğiz bu 82 anayasası bu millete züldür diyerek yeniden oy istediler, millet yeniden oy verdi. 2007 seçimlerinde de anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde ettiler ama yine yapmadılar. 2011 seçimlerinden milletten yeniden oy istediler biz yeni anayasa yapacağız dediler. Şimdi meclis kurulduğu günden bu güne kadar TBMM’de anayasa meselesi konuşuluyor gibi yapılıyor. Yapılan bir tek şey var, atılan bir adım var anayasa uzlaşma komisyonunu kurdular. Bu komisyon anayasa yapacak onu da TBMM oylayacak dediler. Şimdi bu uzlaşma komisyonunun en önemli maddesi bu uzlaşma komisyonundan ittifakla alınmayan kararlar geçmeyecektir. Allah aşkına siz milletle dalgamı geçiyorsunuz? Yoksa başka bir dünyada mı yaşıyorsunuz? Yahu bir iç tüzük değiştirirken bile birbiriyle anlaşamayan kürsüleri işgal eden CHP ile AK Parti mi yeni Anayasa konusunda ittifak sağlayacak? Birbirine selam vermeyen, birbirini düşman bellemiş BDP ile MHP’mi uzlaşma komisyonunda ittifak sağlayacak? Böyle bir şey mümkün değil. Ama şimdi il il geziyorlar işte Konya’ya da geldiler. Bir ay kadar önce Millete soruyoruz diyorlar. Sonra Cemil Çiçek diyor ki bu millet bize anayasa yapmak için hiç katkıda bulunmuyor diyor. Şunu herkes bilsin ki bu millet anayasa yapmak için sandıkta görevini yerine getirmiştir. Ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yetki vermiştir. Şimdi dönüpte millete anayasa yapacağım bana yardım et demek acziyetin ifadesidir. Dedi.  TOLU; meclisin anayasa çalışmaları konusunda izlediği yolu da eleştirerek “TBMM’ye mail atacakmışız, sonra milletin yapmış olduğu teklifleri uzlaşma komisyonuna getireceklermiş uzlaşma komisyonu da ittifakla eğer kabul ederse Anayasa maddesi olacakmış.” Bu nasıl bir zihniyettir? Bu nasıl bir dalga geçmektir milletle? Şunu açık bir dille ifade ediyorum TBMM bu haliyle yeni bir anayasa yapmaya muktedir değildir. Bir iç tüzük değiştirmekten aciz birbiriyle anlaşamayan sadece kavga etmeyi marifet kabul etmiş böyle bir TBMM yapısıyla yeni bir anayasa yapmak mümkün değil. Şimdi ki süreç oyalama taktiği. Yapıyormuş gibi, uğraşıyormuş gibi yapacaklar, ama hiç bir şey yapmadan yeniden seçime gidildiği zaman orada ey millet bize oy verin yeni anayasa yapacağız diyecekler.
“Has Parti Ya bu dönemde anayasayı bu meclise yaptıracak ya da yapamazlarsa kendisi gelecek yeni anayasa yapacak.”
Veli TOLU konuşmasına şöyle devam etti. “ ben şunu buradan çok açık bir şekilde ifade ediyorum Millet bugüne kadar görevini yapmıştır. Şimdi biz Has Parti olarak bu anayasa meselesini gündemden düşürmeyeceğiz. Her platformda gittiğimiz her yerde yeni anaysa aile ilgili hazırladığımız kendi raporumuzu bütün halkımızla paylaşacağız. “ Bu raporumuzu TBMM ile paylaştık ve her gittiğimiz platformda bu mevsimde bu mecliste yeni anayasa yapılsın diye bastıracağız. Ve şunu çok iddialı bir şekilde söylüyoruz.  Has Parti Ya bu dönemde anayasayı bu meclise yaptıracak ya da yapamazlarsa kendisi gelecek yeni anayasa yapacak. dedi. 
TOLU; Bu gün balyoz, Ergenekon, sarıkız bir sürü dosyalarla ilgili operasyonlar yapılıyor. Darbe hazırlıkları ortaya çıkartılıyor. Ve bunların yargılamaları da devam ediyor. Bu gün biz HAS Parti olarak 28 Şubat için suç duyurusunda bulunduk, dosyası açıldı. Onun yargılaması da yapılacak. 27 Nisan bildirisi için yakın zamanda yine suç duyurusunda bulunacağız inşallah 27 Nisan muhtırasını da yayınlayanlarda yargılanacak. Ama Türkiye’de darbe hazırlayanlar,  darbe hazırlığı yapanlar nereden güç alıyorlardı? Türkiye’de ki bu günkü mevcut anayasadan güç alıyorlardı ve bu sistemden kanunlardan güç alıyorlardı. Peki, bu kanunlar değiştiriliyor mu? Maalesef bu kanunlarda bir değişiklik yapılmıyor. Bu gün bu kanunlar değişmediği için bu sitsem değişmediği için iktidar partisi yakın zamanda kadar daha önce atanmış bürokratlarda mücadele edip yargıyı eleştirirken, bu adalet sistemi bu yargı sistemi bize izin vermiyor derken iş döndü dolaştı sistem kendi ayaklarına dolandı. Kendi atamış oldukları mit başkanını yine kendi atamış oldukları HSYK’nın atadığı savcılar ayaklarına çağırıyorlar. Bu sistem değiştirilmediği sürece Türkiye’de herkesin rahat nefes alacağı, darbelerden uzak, müdahaleden uzak, demokratik bir ortam oluşması mümkün değildir. Dedi.
 
HAS Parti il başkanı Veli TOLU sözlerini şöyle tamamladı. Genel başkanımızın, Genel Merkezimiz, İl ve ilçe teşkilatlarımızın yapmış olduğu gayretli çalışmalar neticesinde bugün mecliste olmadığı halde meclisteymiş gibi etkili olan sadece Has Parti var. Önümüzdeki dönemde bu gücü giderek artacaktır. Dedi
Protokol konuşmalarının ardından tek liste ile seçimlere geçildi. Yapılan seçimler sonucunda tüm delegenin oyunu alan mevcut başkan Osman ÇOALKOĞLU, HAS Parti Altınekin İlçe Başkanlığı'na yeniden seçilerek güven tazeledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA