• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAS Parti adaylaro Sakatlar Derneğinde
30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:59

HAS Parti adaylaro Sakatlar Derneği'nde

Halkın Sesi Partisi Konya Milletvekili Adayları Hasan Basri SAYI, Dt. Mustafa Necati ÖZKAN ve Av. Fatma KOLA BOZKURT Sakatlar Derneği Konya Şubesini Ziyaret ettiler.

Halkın Sesi Partisi Konya Milletvekili Adayları Hasan Basri SAYI, Dt. Mustafa Necati ÖZKAN ve Av. Fatma KOLA BOZKURT Sakatlar Derneği Konya Şubesini Ziyaret ettiler.Burada engelli vatandaşlarla sohbet eden adaylar halkın sesi partisinin engellilere yönelik projelerini anlattılar.

Ziyaret sırasında konuşan Halkın Sesi Partisi Konya Milletvekili Adayı Hasan Basri SAYI; İstihdamda engellileri dışlayıcı ayrımcılık yapılmasının suç sayılacağını ve bunun için caydırıcı cezai yaptırımlar getirileceğini söyledi.SAYI; “Kontenjan istihdamında verilecek olan ücret yoksulluk sınırı altına düşmeyecektir. Kota sistemi korunacak, bu kotaların doldurulması için gerekli denetimler yapılacaktır. Kota sistemine ek olarak, sıradan personel alımları engellilere açık olacak, iş tanımına ve mesleki kalifikasyona göre işe alımlar yapılarak engellilere yeni imkânlar sağlanacaktır, bu şekilde engelliler, engelli kadrolarına mahkûm edilmeyecektir. Engellilerin eğitimini aldıkları, kalifiye oldukları mesleklerde/kadrolarda çalışmalarına mani olmak suç sayılacaktır. Engellilerin özel yeteneklerinin geliştirilmesiyle beden işçiliği ve santral memurluğu gibi düşük ücretli alanlar dışında da istihdam kapıları açılacak, devlet çalışanları için özel bir gerekliliğin bulunmadığı alanlarda sağlık durumu şartı aranmayacaktır. Kendi işini kuran engellilere borç ve kredi gibi ekonomik katkılar devlet güvencesi ile verilecektir. Has Parti iktidarında devlet, engellilerin mümkün olduğunca genel hayat içerisinde istihdam edilmesine öncelik verilecektir. Çalışamaz durumdaki engelliler de, yoksulluk sınırı altında olmamak kaydıyla maaşa bağlanacaktır.” Dedi.

Engellilerin Sağlık sorunlarına yönelik çözümlerini anlatan HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Dt. Mustafa Necati Özkan ise Engellilerin % 47,5 sosyal güvenlik kapsamında olduğunu , geri kalanın önemli bir kısmı da “yeşil kart” kapsamından sağlık hizmetlerinden yararlandığını söyledi.ÖZKAN; “Yeşil kart sistemi ek sağlık sorunları ile karşı karşıya kalan engelliler için yetersizdir. Yeşil kart sistemi, sadece hastane ve ilaç bedellerini ödemekte, bölge ve üniversite hastanelerine sevk ve protezlerin karşılanması konusunda önemli sıkıntılar yaşanmaktadır. Aynı şekilde ağır ve süreğen hastalığı olanlar ile aynı aileden birkaç engelli hastanın bulunduğu durumlarda bu sistemler yetersiz kalmaktadır. Has Parti iktidarında; devlet SGK kapsamı dışında olan engelli yurttaşların tüm sağlık giderlerini hiçbir koşul öne sürmeksizin üstlenecektir. SGK sistemi içinde olan engellilere de özel durumları dikkate alınarak, gerekli ayrıcalıklar tanınacaktır.” Dedi.
 
Engellilerin eğitim alanın sorunları bulunduğunu kaydeden HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Av. Fatma KOLA BOZKURT; “Türkiye’deki engellilerin % 36,4’ü okuma yazma bilmemektedir. Engellilerin ancak % 7’si lise, % 2,5’i üniversite okuyabilmektedir. Engellilerin eğitimi sorunlarının çözülmesi hayatı önemi haizdir. Has Parti iktidarında; okulların fiziki koşulları, öğretmenlerin eğitimi ve araç gereçler uygun hale getirilerek tüm engellilere diğer çocuklarla birlikte eksiksiz eğitim olanağı sağlanacaktır. Her engelli yaşadığı yerde okuluna devam edebilecektir. Devlet, özel eğitime ihtiyaç duyan engellilere gerekli imkânları hazırlayacaktır. Engelliler için mesleki eğitim ve meslek içi eğitim olanakları artırılacaktır.” Dedi. 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA