• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hareketsizlik, ömrü kısaltıyor
17 Ocak 2011 Pazartesi 08:21

Hareketsizlik, ömrü kısaltıyor

Hareketsiz bir hayat tarzının obeziteyi artırdığı ve buna bağlı olarak ömrü kısalttığı bildirildi.
Amerikan Kanser Cemiyeti'nin 53 bin erkek ve 70 bin kadını 14 yıl boyunca takip ederek yaptığı araştırmada, günde 6 saatten fazla oturanlarla 3 saatten az oturanlar mukayese edildi.

Boş zamanlarında oturan hareketsiz kişilerin daha çok kalp damar hastalıklarına yakalanıp öldükleri görüldü. Kanada'da yapılan bir başka araştırma ise, uzun süre televizyon seyretmenin kalp damar hastalığı riskini artırdığı ortaya çıktı. Uzmanlar, sağlıklı ve kaliteli bir hayat yaşayabilmek için faal, hareketli bir hayat tarzının benimsenmesi gerektiğini bildirdi.

Uzmanlar, hareketin sadece spor salonlarında yapılan egzersiz olarak anlaşılmaması gerektiğini, kişilerin hareketi hayatlarının her anına katmaları gerektiğini söyledi. Uzmanlar, "Boş zamanlarda hareket etmek, egzersiz yapmak, sabahları işe giderken ve akşamları eve dönerken kısa yürüyüşler yapmak, oturarak çalışılıyorsa öğle aralarında ve her fırsatta ayağa kalkmak ve harekek edip yürümek, kısa mesafe için araca binmeyip yürümek, çocuklarla oyun oynamak, televizyon izlerken radyo veya müzik dinlerken ütü gibi ev işlerini yapmak gerekir" diye tavsiyede bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA