• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hanımlardan ücretsiz yağ ölçümüne büyük ilgi
10 Haziran 2011 Cuma 16:40

Hanımlardan ücretsiz yağ ölçümüne büyük ilgi

Akademi Hastanesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle, Obeziteyle Mücadeleye destek amacıyla 23 Mayısta başlatılan ve 25 Temmuza kadar her pazartesi devam edecek olanDoğru Kiloyla İdeal Sağlık..

Akademi Hastanesi ve Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle, Obeziteyle Mücadele’ye destek amacıyla 23 Mayıs’ta  başlatılan ve 25 Temmuz’a kadar her pazartesi devam edecek olan“Doğru Kiloyla İdeal Sağlık” eğitimlerine ilgi giderek artıyor. Eğitim semineri sırasında ücretsiz yapılan Vücut Yağ Analizi, hanımlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Akademi Hastanesi ve Selçuklu Belediyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Her 3 kişiden ikisinin obez olduğu ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan ve halk arasında şişmanlık olarak da bilinen obezite konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan “Doğru Kiloyla İdeal Sağlık” eğitimlerinde, obezitenin neden olduğu sağlık sorunları ve risk faktörleri hakkında bireylerin bilgilendirilmesi; obeziteden korunmak için doğru beslenme ve düzenli egzersizin toplumda alışkanlık haline getirilmesi amaçlanıyor.

Alaaddin Tepesi Konferans Salonu’nda, her Pazartesi saat 11.00’de başlayan eğitim seminerine konuşmacı olarak, Akademi Hastanesi’nden Uzman Doktor Mehmet Portakal, Akupunkturist Doktor Kemal Kuruoğlu, Diyetisyen Gonca Turan Uzuner ve Spor Eğitmeni Handan Demirel katılıyor. Vücut yağ analiz cihazıyla katılımcıların yağ, kas, su oranlarının ve metabolizma hızlarının tespit edildiği; Beden Kitle İndeksi ve Risk Testi verilerine göre de Obezite risklerinin belirlendiği eğitim sonunda, katılımcılara birer sertifika verilerek şişmanlıktan korunmada bir misyon yüklendiklerini fark etmeleri sağlanıyor. Eğitim çerçevesinde ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından tahsis edilen yürüyüş alanlarında ve spor salonlarında yürüme ve egzersiz programları düzenleniyor. Her hafta bir seminer ve her ay bir etkinlik şeklinde planlanan projenin ilk toplu yürüyüş ve egzersiz programı, 26 Haziran Pazar günü Nene Hatun Parkı’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğe, tüm Konya halkı, aileleriyle birlikte katılabilecek.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA