• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hanımlar Lokali üyelerine astım anlatıldı
04 Şubat 2011 Cuma 13:00

Hanımlar Lokali üyelerine astım anlatıldı

Büyükşehir Belediyesi Selçuklu ve Meram Hanımlar Lokalleri üyelerine astım hastalığı hakkında bilgi veren Özel Büyükşehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Ünlü..

Özel Büyükşehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah Ünlü, Büyükşehir Belediyesi Selçuklu ve Meram Hanımlar Lokalleri üyelerine astım ve alerji konusunda bilgiler verdi.

Alaaddin Keykubat Konferans Salonu’nda düzenlenen programda astımı tetikleyen nedenleri ve astım hastalarının yapması gerekenleri anlatan Dr. Abdullah Ünlü, bahar aylarının gelmesiyle birlikte polenlerin hem rüzgar hem de böcekler yoluyla taşındığını belirterek astım hastalarının dikkatli olmasını istedi.

Polene bağlı en çok görülen alerjinin burun ve göz ile ilgili olduğunu belirten Dr. Ünlü, “Burunla ilgili alerjiler astımı da tetikler. Zaten, astım hastalarının yüzde 75-80’i aynı zamanda saman nezlesidir. Bu konuda bahar aylarında yaygınlaşan polenlerle birlikte şikayetler de artıyor. Ağaç polenleri ilk olarak Şubat ayı sonlarında, Mart ayı başlarında insanları etkileyeme başlar. Haziran ayı başlarında da otlara ait polenler çıkar” dedi.

AĞIR ASTIM KRİZLERİ AZALDI

Astım hastalarına tavsiyelerde bulunan Dr. Ünlü, hastaların mutlaka testlerini yaptırarak neye karşı alerjileri olduğunu belirlemeleri gerektiğini ifade etti. Eskiden astımın daha az ama ağır astım krizlerinin daha fazla görüldüğünü kaydeden Ünlü, günümüzde ise astımın yaygınlaştığını ama ağır astım krizlerinin azaldığını söyledi.

Programda Büyükşehir Belediyesi Selçuklu ve Meram Hanımlar Lokalleri üyelerinin sorularını da yanıtlayan Dr. Abdullah Ünlü, evde alerjiden korunmak için daha küçük halılar kullanılmasını, yorgan, yastık, çarşaf kılıflarının haftada en az bir defa sıcak ayarda yıkanmasını tavsiye etti. Dr. Ünlü, evin içinde çiçek ve bitkiler ile kuş, kedi, köpek gibi hayvanların bulundurulmasının da astımı tetikleyebileceğini söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA