• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hani Erbakan imzalamıştı?
20 Nisan 2012 Cuma 10:03

Hani Erbakan imzalamıştı?

Refah-Yol Hükümeti'nin Adalet Bakanı Şevket Kazan, ESAM'da yaptığı konuşmada, 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin şifresini açıkladı

Refah-Yol Hükümeti'nin Adalet Bakanı Şevket Kazan, ESAM'da yaptığı konuşmada, 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin şifresini açıkladı


Kazan, darbe planının ABD tarafından yapıldığını, BÇG'nin bu maksatla ABD'nin Atina Büyükelçiliği'nde kurulduğunu ve Türk askerinin içindeki cuntanın darbe için kullanıldığını söyledi.

BİR NUMARA GÜVEN ERKAYA, İKİ NUMARA ÇEVİK BİR

Kazan, son günlerde başlatılan soruşturma ile ilgili ele geçen BÇG belgelerine göre darbeyi gerçekleştirenlerin sıralandığı listede Çevik Bir'in ikinci sırada yer aldığını ancak bir numaranın boş bırakıldığına dikkatleri çekerek, "Gazetelerde bir numara boş diye haberler çıktı. İki numara Çevik Bir'di. Boş bırakılan bir numarada dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya vardır. Neden boş? Çünkü vefat etti, hayatta değil" dedi.

ERBAKAN: "HAZIRLAYANLAR MÜSLÜMAN OLAMAZ"

Erbakan'ın, MGK'da ortaya çıkan meşhur 18 maddelik bildiriyi hazırlayanlara ilişkin de 'Bu kararları hazırlayanların Müslüman olduğuna inanmıyorum. Çünkü Müslüman olan kişi İslam'ı imha mahiyetindeki bu teklifin altına imza atamaz' dediğini aktaran Kazan, Erbakan'ın o kararı imzalamadığını da söyledi.

Refah-Yol Hükümeti döneminde Adalet Bakanı olan ve Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Şevket Kazan, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM)'ın düzenlediği konferansta konuştu. 28 Şubat Postmodern Darbesi'ni anlatan dönemin Bakanı Kazan, o döneme ilişkin ayrıntılı bilgiler vererek, Türkiye'nin büyük atılımlara kalktığı bir dönemde darbe planının ABD tarafından yapıldığını, BÇG'nin Atina'da ilk toplantısını yaptığını ve TSK içindeki cuntacı bir yapının bu darbe için kullanıldığına dikkatleri çekti.

ESAM Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya ESAM Genel Başkanı Recai Kutan'ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve öğrenci iştirak etti. 28 Şubat Postmodern Darbesi'ni ayrıntılarını tek tek anlatan Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan, o günlere ilişkin verdiği bilgilerde darbenin planlı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. 1 Ekim 1996 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD Ankara Büyükelçiliği ve diğer bölge elçiliklerine gönderilen gizli belgeyi de gösteren Kazan, bu belgede Refah Partisi'nin yönünü doğuya döndürdüğü ve bunu engellemek için askerin harekete geçirilmesi gerektiği bilgisinin yer aldığını söyledi. Kazan, "Bundan sonra ise ilk BÇG toplantısı ABD'nin Atina Büyükelçiliği'nde yapılmıştı" dedi.

BİR NUMARA GÜVEN ERKAYA

Kazan son günlerde başlatılan soruşturma ile ilgili de ele geçen BÇG belgelerine göre darbeyi gerçekleştirenlerin sıralandığı listede Çevik Bir'in ikinci sırada yer aldığını ancak bir numarasının boş bırakıldığına dikkatleri çekerek, "Gazetelerde bir numara boş diye haberler çıktı. İki numara Çevik Bir'di. Boş bırakılan bir numarada dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya vardır. Neden boş çünkü vefat etti, hayatta değil" dedi.

KAZAN'DAN ERBAKAN İMZALADI DİYENLERE TOKAT GİBİ CEVAP

Kamuoyunda son günlerde Erbakan'ın MGK'nın 18 Maddesindeki kararları imzaladığına ilişkin bilgilerin yer aldığına ilişkin de Kazan, o gece Erbakan'ın sadece 4 maddelik basına bilgi notunu imzaladığını ancak diğer 18 maddenin altına imza koymadığını söyledi. Kazan, "Erbakan'ın 'bu teklifler toplumun huzurunu bozacak tekliflerdir. Bu teklifler MGK kararları olarak kabul etmemiz mümkün değildir. MGK kararları olarak sağduyulu, milli menfaatlere uygun bir karar alabiliriz. Eğer bunun için ısrar ediyorsanız MGK'nın hukukçuları bu metni, anayasaya aykırı olmadığını incelesin' diyor. O zaman ise Demirel araya giriyor 'MGK'nın yeter sayıda hukukçusu yoktur ama Başbakanlığın vardır, buradaki hukukçuların tetkikine sunmak daha makuldür. MGK Genel Sekreterliği bunu Başbakanlığa göndersin Başbakanlığın hukukçuları bunları incelesin ve kanaatlerini belirtsinler' diyor. Köşk'ün kapısında bekleyen gazetecilere bir açıklama yapılması için ise 4 maddelik bir metin hazırlanıp bilgi notu olarak açıklanıyor. İlhan Kılıç, ise kaç kere Başbakanlığa gelerek o meşhur 18 maddeyi imzalatmak istemiş ama Erbakan bunu imzalamadı. Bu 18 maddelik metnin altında sadece MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç'ın imzası vardır. Eğer bu MGK kararları olsaydı, o zaman herkesin imzasının olması gerekirdi" dedi.

KUTAN: SİVİL VE ASKERİ CUNTA YAPTI

ESAM Genel Başkanı ve Dönemin Enerji Bakanı Recaci Kutan ise 28 Şubat Postmodern Darbesi'ni askerin yanı sıra sivil bir cuntanın da kullanıldığına dikkatleri çekerek, "Ülkemizde gerçekleştirilmiş olan darbeler arasında en planlı olarak yapılanıdır ve beraberinde en büyük zararı getiren utanç verici bir darbedir. 28 Şubat'ı askeri ve sivil bir cunta gerçekleştirdi" dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA