• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hançerli’nin yeni eğitim öğretim yılı kutlama mesajı
16 Eylül 2018 Pazar 15:25

Hançerli’nin yeni eğitim öğretim yılı kutlama mesajı

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Hançerli kutlama mesajında, Ülkemizin ve Ulusumuzun geleceğinin güvencesi olan öğrencilerin; güçlü yarınlarda söz sahibi olacağını belirterek; gençlerin, kendine güvenen ve doğruyu yanlıştan ayıran bireyler olarak yetişmelerinin önemine dikkat çekti.
         Başkan Mehmet Hançerli, "Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması ve bu seviyenin de üstüne çıkması için, bilgi üreten bir nesil yetiştirmek zorundayız. Türkiye’nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek için yerelden başlayarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

“Bütün imkanlarımızı eğitim için seferber ettik.”

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, belediyenin bütün imkanlarını eğitim için seferber ederek; okul bahçelerinde yabani ot temizliği, budama, bankların tadilatı ve boyanması, temizlik ve parke-bordür asfalt ve basketbol potası futbol kalesi montajı çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Hançerli eğitim kalitesinin çevresel koşullardan bağımsız olmadığını belirterek; öğrencilerin temiz bakımlı bir ortamda zihinsel olarak kendilerini daha fazla okula bağlı hissedeceklerini söyledi.

“Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz için eğitim yatırımlarımız sürüyor.”

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerini belirterek; geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler için eğitim yatırımlarının devam edeceğini dile getirdi.

“Eğitime 20 Okul 21 Tesis Kazandırdık”

Başkan Hançerli 2004-2018 yılları arasında eğitime 169 derslik toplam 20 okul ve 21 tesis kazandırdıklarını belirtti. 

Karatay Belediyesi 4. ve 5. Anaokulunu inşa ediyor

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları üç anaokulunda da minik öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek; Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallelerine yapımı süren anaokullarının da en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, anaokullarının içerisinde 8’er derslik, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak gibi alanlar yer alacağını söyledi. Başkan Hançerli, anaokullarının temel atma töreninin 24 Eylül Pazartesi Günü Saat 11:00’de Doğuş Mahallesi Yayla Boğazı Sokak’ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Karatay Belediyesi İlçeye Bilsem (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) Kazandırıyor

Karatay Belediyesi; ilçede büyük bir ihtiyaca cevap verecek yeni bir projesi hayata geçiriyor. Sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Karatay’a BİLSEM kazandırıyor.

Akabe Mahallesi’nde Cemil Çiçek Caddesi ile Saçlı Kasap Caddelerinin kesiştiği noktada 3966 m²’lik alanda Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilişim, Fen Bilimleri laboratuvarları ve atölyesi, Güzel Sanatlar, Müzik, Robotik Atölyesi, gözlemevi, 2 yabancı dil dersliği, matematik, coğrafya, tarih, felsefe, edebiyat derslikleri, kütüphane, kafeterya ve idari bölümler yer alacak. BİLSEM’in temel atma töreni 1 Ekim Pazartesi Günü Saat 11:00’de gerçekleşecek.

Başkan Hançerli, bilim ve sanatın iç içe gelişmesinin modern dünyanın temel dinamiklerinden olduğunun altını çizerek; Karatay’ın her geçen gün daha da modernleşen yapısına uygun olarak eğitimde de bilimselliğin daha da arttırılması için çalıştıklarını vurguladı.

         Karatay’daki Okullara 5 Kapalı Spor Salonu 16 Suni Çim Saha

Sporun gençlerin gelişimi üzerindeki önemine değinen Başkan Hançerli öğrencilerin de nezih ortamlarda spor yapma imkanına sahip olması için 5 adet kapalı spor salonu; 16 adet suni çim saha kazandırdıklarını belirtti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA