• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hançerliden yerel yönetimler dersi
10 Nisan 2010 Cumartesi 11:14

Hançerli'den yerel yönetimler dersi

23 Nisan Egemenlik İ.Ö.Okulundan 220 öğrenci yerel yönetimler adlı dersleri kapmasında Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerlinin misafiri oldu.
23 Nisan Egemenlik İ.Ö.Okulu’ndan 220 öğrenci yerel yönetimler adlı dersleri kapmasında Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin misafiri oldu.
 
Belediye Meclis Salonu’nda “Toplum İçin Çalışanlar” teması altında 5. Sınıf öğrencileri Başkan Hançerli’ye merak ettikleri soruları yöneltti. Yerel yönetimin en önemli unsurlarından birinin Belediyeler, İl Özel idareleri ve İl Genel Meclisi olduğunu söyleyen Hançerli, öğrencileri belediyelerin görevleri olarak denetim, imar, evlenme, sağlık, temizlik, Park ve Bahçeler, fiziki, sosyal ve kültürel çalışmalar hakkında bilgilendirerek, belediye bünyesinde hangi birimlerin görev yaptığı konusunu da örneklerle açıkladı. Toplum hayatında aklımıza gelen ne kadar aktivite ve çalışma varsa bunların belediyeler ile doğrudan alakalı olduğunu ifade eden Başkan Hançerli, 236 bin nüfuslu Karatay’ın 48 ilden büyük metropol bir ilçe olduğunu dile getirdi. Hançerli ayrıca öğrencilere Belediye müdürlüklerinin görevleri ve yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
 
Soru cevap şeklinde, resmi bir dersten çok sıcak bir sohbet içerisinde geçen Yerel yönetimler dersi, öğrencilerin resmi ve sivil kurumlar ile ilişkiler, bu kurumların görev alanları ve gelir bilgileri hakkında da Başkan Mehmet Hançerli tarafından aydınlatıldı. Ayrıca 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri okullarının ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Başkan Mehmet Hançerli’den yardım sözü aldılar.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA