• Konya19 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hamit Can'a can kurban

15 Şubat 2010 11:03

 

    Acı haber tez yayılır denir.Hele bu çağda daha hızlı haberdar oluyorsunuz.Cuma sabahı evinde geçirdiği kalp krizi ile vefat eden Hamit Can Abi’nin bu haberi ölümün aslında herkese ne kadar yakın olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hem bir düşünce,hem de bir gönül adamıydı O.

Şefkat, merhamet ve alçakgönüllülük onda tarif bulurdu. Kızgın olduğunu gören hiç oldu mu bilmem, ben hiç görmedim. O, insana güven veren gülümsemesi de yüzünden hiç eksik olmazdı.Samimiydi ve fedakar biriydi.

Yeni Şafak’ın ilk günlerinden beri tanışır, görüşürüz. İlk yıllarda kültür-sanat sayfalarında son zamanlarda ise yurt haberlerde hep yardımcımız, yol göstericimiz, ağabeyimiz olmuştu.

1997 yılında Türkiye’de yayın yapan “dergilerde son durum” tahlilinde o zaman fakültede çıkardığımız “Yürüyüş” dergisine de yer vermişti. O dönemde bir genç gazetecinin alabileceği en büyük ödüldü bu. Hep yeni nesli önemsemiş, katkı sağlamış, destek vermişti.

1998 yılında Mevlana ihtifallerinde, Konya’ya geldiğinde hem Konya’ya hem Mevlana’ya sevgisi daha artmıştı, dostluğumuzda.

O yıldan sonra her yıl aralık ayında, Konya’ya çağırırız, müsait olduğu yıllarda gelirdi. En son 3 yıl önce gelebilmiş. “Hazreti Pir bizi bu yıl çağırmıyor mu” diye daha yenilerde konuşmuştuk. Tekrar gelmesi nasip değilmiş.

Geçen yıl çıkardığı çocukluğunun geçtiği “Derbesiye Günleri” kitabı için  “Bir kasabanın Türkiye gündemine taşınmasının adıdır aslında Derbesiye. Bizim sevgili Hamit Can Ağabeyimizin, sakin ancak çok kararlı ve istekli sürdürdüğü yazı serüvenin adıdır “Derbesiye Günleri.” diye paylaşmıştık o kitabını.

Derbesiye’ye (Şenyurt) gitmek üzere bu bahar için anlaşmıştık. Oraya gitmekte nasip olmadı Hamit Ağabey’e. Ancak bizler gidip Derbesiye’yi Hamit Abi’nin vasiyeti olarak görmemiz gerek.

Son yıllarda, yurt haberlerinde bizlerin editörlüğünü yapan Hamit Abi’nin, haberleri adam etmedeki çabasına şahidim. Çocuklarını yetiştirmedeki çabası da öyle. Tanıdığım oğlu Sedat’ın olgunluğu ve efendiliği tıpkı kendisi gibiydi.Bir baba için en büyük onur bu olmalı.

O’nun için doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye hakkını helal ediyor. Hamit Can ağabey, sana Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Sakarya, İzmir Manisa, Konya, Antalya, Ankara, Kayseri, Elazığ, Van, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana haklarını helal ediyor. Allah Rahmet eylesin.

Tüm Türkiye’deki arkadaşlarla cenaze namazındaki, “Merhumu nasıl bilirdiniz” sorusuna, hep birlikte “Allah Rahmet Eylesin, çok iyi bilirdik” diyoruz.

Buhari’de geçen bir hadiste “Bir Müslüman’ın iyiliğine dört Müslüman şahitlik ederse, Allah Teâlâ onu Cennete koyar” buyuruluyor. Bizler Hamit Can Abi’nin iyiliğine şahitlik ederiz.

Hamit Abi için son sözlerimiz; “Allah rahmet eylesin, tahsiratını affetsin, Mekanı cennet olsun, yakınlarına Allah çokça sabır versin.”

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA