• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hamileler doğumdan sonra asılacak
13 Nisan 2014 Pazar 11:06

Hamileler doğumdan sonra asılacak

Sudan bahanelerle çoluk çocuk hapse atan Mısır, hamile idam mahkûmlarını da doğumdan 2 ay sonra asıyor.

Protesto eylemlerine katılan 529 kişi hakkında dünyanın gözü önünde uydurma bir dava ile idam kararı veren Mısır'ın darbeci yönetimi, tuhaf kararlarla adalet komedisine yol açıyor. Mısır hukukuna göre; idam mahkumu hamile bir kadınsa, doğumun üzerinden 2 ay geçtikten sonra infaz gerçekleşiyor.

18 yaşından küçük çocuklar, idam yerine en az 15 yıl hapisle cezalandırılıyor. 670 kişi daha ipe götürülmek için sırada. Aralarında yine kadınlar, gençler ve çocuk yaşta öğrenciler var. Kiminin evi basıldı, kimi okul servisinden indirildi. Sorgusuz sualsiz gözaltına alınan çocuklar her türlü işkenceye maruz bırakıldı. İşte darbecilerin postalları altında ezilen çocuklar...

Maria Samaha: 14 yaşında. Rabia işareti yaptığı ve bildiri dağıttığı için 18 Aralık'ta gözaltına alındı. Yaşının küçük olmasına bakılmadan cezaevine gönderildi. Polis zoruyla uydurma ifade imzalatıldı. 1 yıl hapse mahkûm oldu.

Fatima Ezzat: 15 yaşında. Lise öğrencisi. 25 Aralık'ta okul servisinden alındı. Tahliye kararı verilmesine rağmen, savcı karara 3 kez itiraz ederek tutukluluğun devamını sağladı.

Ola Tarık: 15 yaşında bir kız çocuğu. 24 Aralık'ta 16 yaşındaki arkadaşı Sara Atıf'la okuldan evine giderken gözaltına alındı. Mahkeme tahliye kararı verdi. Darbeci yönetim, ıslah evine gönderdi.

Shoroq Al-Aryan: 17 yaşında. 3 arkadaşıyla birlikte İsmailiye'de aralık ayında gözaltına alındı. Gözaltı süresi sürekli uzatılıyor.

Marwan Safwat Seyyid Muhhamed: 17 yaşında lise 3 öğrencisi. İstihbarat mensupları tarafından evinde gözaltına alındı. Karakolda şiddete uğradı. Annesi karakol karakol gezerek izini buldu. Çocuğunun morarmış yüzünü ve halsiz halini görünce feryat etti.

Abdul Rahman Eşref: 14 yaşında, lise öğrencisi. 27 Şubat'ta Dimyat'ta gösteriye katıldığı için gözaltına alındı. Karakolda öldüresiye dayak yedi. İfadesinde 18 yaşında olduğu yazıldı. Ailesinin sunduğu doğum belgesi savcılık tarafından dikkate alınmayınca tutuklu yargılanmasına karar verildi. Bugüne kadar mahkemeye çıkartılmadı.

Mahmud Mokhtar Abdel: 23 yaşında. Üniversite öğrencisi. 12 Şubat'ta gün doğarken maskeli polisler tarafından evinde gözaltına alındı. Baskın sırasında annesi ve kız kardeşi de şiddet gördü. Karakolda elektrik verildi, dövüldü. 15 günlük gözaltı süresi bitince 15 gün daha uzatıldı. Sağlık raporu için hastaneye götürüldü. Vücudundaki morlukları görmezden gelen bir kadın doktor 'grip' raporu verdi. Henüz mahkemeye sevk edilmedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA