• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hamastan İsraile ağır darbe
03 Ağustos 2014 Pazar 09:07

Hamas'tan İsrail'e ağır darbe

Hamas askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, tek operasyonla 30 İsrail askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Şucaiyye Mahallesi'nde kara saldırılarının başladığı 17 Temmuz'dan sonra tek operasyonla 30 İsrail askerinin öldürüldüğü duyuruldu.

İsrail askerlerinin, ön saflarda yürütülen mücadeleden dönen savaşçılar tarafından öldürüldüğü kaydedilen açıklamada ayrıca, Han Yunus'ta birkaç gün önce düzenlenen operasyonda, İsrail ordusuna ait 4 zırhlı aracın tahrip edildiği olayda, bir İsrail askerinin öldüğü çok sayıda askerinin de yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada Aşkol bölgesine roket düşmesi sonucu bir kişinin hafif şekilde yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusu gece saatlerinden bu yana Gazze'den İsrail tarafına atılan roket sayısının 74 olduğunu, bunlardan 7'sinin Demir Kubbe füze savunma sistemleri tarafından imha edildiği, 67'sinin ise boş arazilere düştüğü ve herhangi bir zarara neden olmadığını açıkladı.

İsrail'in Gazze'ye 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda bin 660 Filistinli'nin hayatını kaybettiği, 9 bin kişinin yaralandığı bildirildi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA