• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hamas 2. Mekke uzlaşısını destekliyor
02 Mayıs 2015 Cumartesi 09:08

Hamas 2. Mekke uzlaşısını destekliyor

Hamas yetkililerinden Muhammed ez-Zehhar, Filistin'de mutabakatın sağlanması için Hamas'ın, "2. Mekke" uzlaşısını desteklediğini belirtti.

Hamas yetkililerinden Muhammed ez-Zehhar, Filistin'de mutabakatın sağlanması için Hamas'ın, "2. Mekke" uzlaşısını desteklediğini belirtti.

El Cezire Mübaşir Kanalı’nda konuşan Zehhar, Filistin'deki bölünmeyi sonlandırmak amacıyla uluslararası ve bölgesel bir çabanın varlığına işaret ederek, "Hamas, Filistin'de yeniden bir mutabakatın sağlanmasını destekliyor. Bölünmenin sonlandırılması yönündeki tüm maddelerin uygulanması noktasında, Suudi Arabistan ya da herhangi bir Arap ülkesinin girişimini memnuniyetle karşılarız" dedi.

Suudi Arabistan'a Hamas ve Fetih'i bir araya getirme çağrısında bulunan Zehhar, ülkeyi ayrıca sağlanacak anlaşmanın maddelerinin, oluşturulacak bir Arap komitesi tarafından izlenmesi şartıyla "2. Mekke" anlaşması için de çalışmaya çağırdı.

Zehhar, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ise mutabakat konusunda oyalama politikası izlemekle suçladı.

Filistin'deki Hamas ve Fetih hareketleri arasında 8 Şubat 2007'de dönemin Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz başkanlığında "Mekke Anlaşması" adı verilen bir uzlaşı sağlanmış ancak birkaç ay sonra taraflar arasındaki çatışmaların yeniden başlaması nedeniyle anlaşma bozulmuştu.

Fetih ve Hamas, 23 Nisan 2014'te ulusal uzlaşı hükümeti konusunda anlaşmış ancak kurulan hükümetin İsrail ablukası altındaki Gazze'deki çalışmaları konusunda ilerleme sağlanamamıştı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA