• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkına kurşun sıkana lanet olsun
27 Temmuz 2013 Cumartesi 16:32

Halkına kurşun sıkana lanet olsun

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Mısır'da güvenlik güçlerinin silahlı saldırısına tepki göstererek, "Halkına kurşun sıkan, masum çocuklara kurşun sıkanlara lanet olsun" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yaptığı açıklamada, mübarek ramazan gününde Mısır'daki katliam nedeniyle hüzne boğulduklarını kaydetti.

Demokrasi yanlısı yaklaşık 200 kişinin Adeviyye meydanında acımasızca katledildiğini, en az 4 bin 500 kişinin yaralandığını belirten Bağış, “Demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kendi halkına kurşun sıkan, masum çocuklara, yavrulara kurşun sıkanlara lanet olsun. Bu insanlara sadece ve sadece darbe karşıtı oldukları için, demokrasi istedikleri için ordu tarafından yaylım ateşi açıldı” ifadelerini kullandı.

Taksim’den 8 saat kesintisiz canlı yayın veren, sayfalarını Türkiye’ye nefret duyanlara kiraya veren Batı medyasının çirkin yüzünü Mısır’da ifşa ettiğini kaydeden Bağış, Batı'nın darbeye darbe diyememesini eleştirdi. Bağış açıklamasında “Kalpleri var ama anlamıyorlar. Gözleri var ama görmüyorlar. Kulakları var, işitmiyorlar. Dilleri var, gerçekleri dile getirmiyorlar. Demokrasi ve ortak değerler etrafında bir araya gelmiş, bir barış misyonuyla insanlığa umut vermiş Avrupa Birliği dahi kendi değerlerini elinin tersiyle itercesine darbeye darbe diyemediği gibi katliama da katliam demedi. Sayın Ashton, Mısır’daki bu katliamı gerçekleştirenleri kınamadığı gibi bir de sözkonusu rejimi barışçıl gösterileri güvence altına almaya çağırıyor. Türkiye yalnız başına da kalsa Mısır’da demokrasinin ve milli iradenin yeniden işbaşına gelmesi ve katliamın durması için sesini yükseltmeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA