• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkın Sultanı Erdoğan
15 Haziran 2011 Çarşamba 16:08

'Halkın Sultanı Erdoğan'

Yunan gazeteleri, AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü defa seçimleri kazanarak Türk demokrasi tarihinde bir ilki gerçekleştirmesine geniş yer verdi.

Yunan gazeteleri, AK Partive Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü defa seçimleri kazanarak Türk demokrasi tarihinde bir ilki gerçekleştirmesine geniş yer verdi.

Haber-yorumlarda Türk-Yunan ilişkilerinin geleceği ile Erdoğan'ın kişiliği üzerine değerlendirmelerdikkatçekti.

'HALKIN SULTANI'

Yunanistan'ın en yüksek tirajlı gazetesi Ta Nea Başbakan Tayyip Erdoğan'ın profilini çizdiği haberinde "Halkın sultanı" başlığını attı ve bir Erdoğan karikatürü kullandı
'TÜRKİYE'DE YENİ BİR SÜREÇ'
Ta Nea, başmakalesinde, Erdoğan'ın beklenen zaferine rağmen Türkiye'de yeni bir sürecin oluşmakta olduğuna dikkat çekti. Gazete, bunun sadece ülkenin muhtemel yönetim biçimi değişikliği konusunda değil, seçimler öncesi ikinci aşamaya geçen Türk-Yunan ilişkilerinin geleceği konusunda da olduğunu belirtti. Haberde; Türkiye'nin geliştiği, Yunanistan'ın ise ekonomik kriz yaşadığı bir dönemde Ege'de siyasi gelişmelerin nasıl şekilleneceğinin merak konusu olduğu vurgulandı. Türkiye'deki yeni siyasi durumun olumlu bir ortam oluşturmasına rağmen, Yunanistan bakımından bazı çekincelere de neden olduğu değerlendirmesi yapıldı. Türkiye'deki siyasi yapının, Yunan diplomatlar için karşılarında uzun yıllar bütün alanlarda tek müzakerecinin olacağı anlamına geldiği belirtildi.
 
Ta Nea'daki bir başka haber-yorumda ise "Atina, AK Parti'nin büyük zaferinden memnun fakat aynı zamanda kaygılı. Anayasa uğruna milliyetçiler karşısında geriye adım atacak mı, Türk-Yunan ilişkileri öncelikli konular arasında yer alacak mı? beklentisinde." değerlendirmesi yapıldı.
 
ATİNA, ERDOĞAN'IN EGE YAKLAŞIMINI BEKLİYOR
Atina'nın Erdoğan'ın Ege konusunda sergileyeceği yaklaşımı beklediğini yazan Ta Nea, diplomatik kaynakların, Türkiye'de istikrarlı bir hükümetin olmasını olumlu bulduklarını ancak Türk-Yunan ilişkilerinin normalleşmesi konusunda AK Parti'nin Ege ve AB perspektifi meselesini öncelikli olarak ele almayacağını savundu. Atina'nın, Türkiye'nin Arap ülkeleriyle yakın ilişkiler geliştirmesini yakından izlediği de ifade edildi.
 
'ERDOĞAN'IN ZAFERİ-TÜRKİYE'Yİ DEĞİŞTİREN İNSAN'
Ethnos gazetesi, "Erdoğan'ın zaferi-Türkiye'yi değiştiren insan" başlıklı ilk sayfadaki haberinde, Türk-Yunan ilişkilerinde yeni dönemde AK Parti'nin takınacağı tavrın belli olmadığını öne sürdü. Gazete, yakın gelecekte iki ülke ilişkilerinde önemli bir gelişme beklenmediğini iddia etti.
 
'EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA 3. ZAFER'
Elefterotipia, Erdoğan'ın ezici bir çoğunlukla üçüncü defa oylarını arttırarak seçimlerden zaferle çıktığını kaydettiği haberinde, AK Parti'nin yüzde 49,9'luk oy oranının anayasayı tek başına değiştirme çoğunluğuna ulaşamadığı vurguladı. Erdoğan'ın muhalefet partileriyle uzlaşma arayışında olacağı hatırlatıldı.
Gazeteler, "Recep Tayyip Erdoğan, Kürtlerin uzun yıllardan beri ortaya koydukları talepleri yerine getirirse, Anayasa değişikliği ve başkanlık sisteminin kurumsallaştırılması konularında desteklerini kazanması mümkün sayılabilir." görüşüne de yer verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA