• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkın sağlığı ile oynuyorlar
03 Temmuz 2009 Cuma 15:25

Halkın sağlığı ile oynuyorlar

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş ve halk sağlığını tehdit eden gıda maddelerinin tespiti için ilçe genelinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son kullanma tarihi geçmiş ve halk sağlığını tehdit eden gıda maddelerinin tespiti için ilçe genelinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçenin muhtelif mahallelerinde bakkal ve marketleri denetleyerek son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş mamullere el koydu. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede söz konusu ürünlerin imhasına karar verildi.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelindeki market, bakkalların ve gıda maddesi satışı yapılan yerlere yönelik denetimler sürüyor. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 30 kalem gıda maddesine el konuldu. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı muayene sonucu Gıda Maddeleri Tüzüğü’ne göre bu maddelerin insan sağlığını tehdit edebileceği sonucu ortaya çıkınca imha etme kararı alındı. Söz konusu bakkallara gerekli ceza-i müeyyide uygulandı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürürken vatandaşlardan da aldıkları tüm ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleri tavsiye ediliyor. Vatandaşların son kullanma tarihi geçmiş gıda maddeleriyle ilgili olarak Zabıta Müdürlüğü’nün 350 25 40 ve ALO 153 hattına şikayette bulunabilecekleri belirtildi.
Bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş gıda maddeleri arasında bebe maması, süt, bisküvi, çikolata gibi çocukların ve bebelerin sıkça kullandığı maddelerin de yer alması dikkat çekti.
Denetimler sonucunda son kullanma tarihi geçmiş olan sucuk, çikolata, peynir, bebe maması, süt, bitkisel çay, tereyağı ve bisküvi imha edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA