• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkın avukatları platformu,ülkeyi temize çıkarmak istiyor
23 Aralık 2009 Çarşamba 15:30

Halkın avukatları platformu,ülkeyi temize çıkarmak istiyor

Konya'da, cübbelerini giyen Halkın Avukatları Platformu üyesi avukatlar, Kafes Eylem Planı ile Millete Komplo Eylem Planı'nı hazırladıkları belirlenen şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Konya'da, cübbelerini giyen Halkın Avukatları Platformu üyesi avukatlar, Kafes Eylem Planı ile Millete Komplo Eylem Planı'nı hazırladıkları belirlenen şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Söz konusu eylem planlarında yer alan dehşet verici provokasyon, cinayet, tehdit ve şantaj gibi fiillerden vatandaş olarak zarar görüyoruz." diyen Platform Sözcüsü Avukat Süleyman Küçüksucu, bağımsız ve tarafsız mahkemelerin gerekli soruşturmaları yapıp suçluları, tespit ederek hak ettikleri cezaları vereceğine inandıklarını söyledi.

Konya, Karaman ve Aksaray'da görev yapan 100'ün üzerinde avukatın üye olduğu Aksiyoner Hukukçular Derneği, Bârân Hukuk Derneği ile Denge Hukukçular Derneği ile HUDER tarafından oluşturulan Halkın Avukatları Platformu, Konya Dedeman Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.

Platform üyeleri, toplantıda Kafes ile Millete Komplo Eylem planlarını hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Konya Adliyesi'ne dün yapıldığı açıklanan suç duyurusunun gerekçesinin; söz konusu eylem planlarında öngörülen bombalama, cinayet, provokasyon, kumpas, tehdit ve şantaj gibi fillerden CMK'nın 233. maddesi çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünün zarar görmesi olduğu belirtildi.

Halkın Avukatları Platformu Sözcüsü Avukat Süleyman Küçüksucu şunları söyledi: "Eylem planlarını hazırladıkları iddia edilen şüphelilerin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) tehdit suçunu içeren 106. maddesi, hakaret suçunu içeren 125. maddesi, kişisel verilerin kayıt edilmesini düzenleyen 135. ve 137. maddeleri, ibadethane ve mezarlıklara zarar verme suçunu düzenleyen 153. maddesi, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu düzenleyen 216. maddesi, görevi kötüye kullanma suçunu içeren 257. maddesi, suç uydurma fiilini düzenleyen 271. maddesi çerçevesinde yargılanmalarını istiyoruz. Şüpheliler. ayrıca. TCK'nın 'silahlı örgüt kurarak anayasal düzeni değiştirmeye çalışmak, hükümetin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, seçilmiş meşru hükümete silahlı isyan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçlarını düzenleyen 309, 311, 312, 313, 314, 315 ve 316. maddelerinden de yargılanması gerektiğine inanıyoruz."

Halkın Avukatları Platformu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan HUDER Konya Şube Başkanı Avukat Özgür Solak, halkın hakkını halkın avukatlarının savunacağını vurguladı. "Bir kısım art niyetli insanlar milli birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozma, insanlarımızı birbirine düşürme, vatandaşımızı birbirine düşman etme peşindedirler." diyen Avukat Özgür Solak, bütün dünyaya, Türkiye'yi bu art niyetli insanlara bırakmayacaklarını ilan ettiklerini ifade etti.

Avukat Solak'ın okuduğu basın açıklamasının devamında şu hususlara vurgu yapıldı: "Türkiye'yi üçüncü sınıf bir ülke konumuna getiren, vatandaşına tuzak kuran, her türlü ayrımcılığı körükleyen, düşmanlık hislerini tetikleyen ve bunun için 'kafes'ler ve 'bitirme' planları kuran karanlık zihniyetli insanların cirit attığı bir ülke olmaktan çıkaralım. Sadece kendi karanlık emelleri ve menfaatleri için, cinayetler işlemeyi, bombalar patlatmayı, provokatif eylemler yaparak suçu masumların üzerine atmayı planlayan bağnaz düşünceli bu insanlara artık dur demenin zamanı geldi. Bizler aziz halkımızın avukatları olarak ülkemize sahip çıkacağız. İlk adımı da bu planları yapanlar hakkında Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak attık."

Halkın Avukatları Platformu'nun basın toplantısına, Aksiyoner Hukukçular Derneği Başkanı M. İkbal Kavalcı, Bârân Hukuk Derneği Başkanı Sebahattin Batur, Denge Hukukçular Derneği Başkanı Erhan Şahin, HUDER Konya Başkanı Özgür Solak, avukatlar Ahmet Bal, Alper Çimen, Uğur Gümüşsoy ile birlikte çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA