• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkımızın sesine kulak verdik
14 Ekim 2009 Çarşamba 18:26

'Halkımızın sesine kulak verdik'

İsrail'in de katılacağı Anadolu Tatbikatı'nın ertelenmesi ile ilgili ilk kez konuşan Başbakan Erdoğan, "Halkımızın sesine kulak verdik" açıklamasında bulundu.
Başbakan Erdoğan, El Arabiya TV'sine verdiği demeçte, Anadolu Kartalı Tatbikatı konusunda halkın sesine kulak verdiklerini söyledi.

El Arabiye televizyonunun sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Anadolu Kartalı" tatbikatına İsrail'in katılmamasına ilişkin bir soru üzerine, Türk halkının hassasiyetleri ve diplomatik hassasiyetleri göz önünde bulundurduklarını kaydetti.

"Halkın vicdanına sözcülük ettiklerini" belirten Erdoğan, halkın tatbikata İsrail'in katılmasını istemediğini, bu nedenle tatbikatın uluslararası bölümünü ertelediklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, Davos'taki çıkışıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, orada "hak dilinin sözcüsü olmaya ve haklıya hakkını vermeye çalıştığını" bildirdi.

İsrail-Suriye ilişkileri

Erdoğan, İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk yaptıkları sırada İsrail'in Gazze'ye ağır silahlarla girerek, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere bin 500 kişiyi öldürdüğünü ve aralarında hastane ve okulların da bulunduğu birçok binayı tahrip ettiğini hatırlattı.

Davos'ta kanaatlerini dile getirdiğini ifade eden Erdoğan, tutumunda haklı olduğunu ve orada söylediklerinin doğru olduğunu belirtti. Başbakan Erdoğan, bir başka soru üzerine, terör konusunda Türkiye'nin ciddi sorunları bulunduğunu belirtti.

PKK ile mücadele

Eski ABD Başkanı George Bush ile 2007 yılında yaptığı görüşmede, terör örgütü PKK'nın hem Türkiye'nin, hem ABD'nin, hem de Irak'ın düşmanı olduğunu söylediğine işaret eden Erdoğan, üç ülkenin teröre karşı ortak hareket etme kararı aldığını anımsattı.

TBMM'de kabul edilen tezkerenin de 3 ülkenin güvenliğini ilgilendirdiğini bildiren Erdoğan, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarının sadece terör bölgelerini hedef aldığını vurguladı.

Demokratik açılım

Erdoğan, demokratik açılımla ilgili soruları yanıtlarken, "Bütün vatandaşlarımızın problemlerini çözmek için uğraşıyoruz. Buna sadece Kürtleri dahil etmek çok yanlış olur. Ülkemizde Türk, Kürt, Laz, Çerkez gibi kökenlerden vatandaşlarımız vardır. Bunların problemleri vardır. Biz elimizden geldiği kadar bu problemleri çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Komşularla ilişkiler

Bir başka soru üzerine İran'ı ziyaret edeceğini belirten Başbakan, Türkiye'nin bu ülkeyle tarihi ilişkileri bulunduğuna işaret etti.

"Çevremizdeki ülkelerle daima iyi ilişkiler içinde olmaya çalışıyoruz" diyen Erdoğan, bir soruya karşılık, bölgede nükleer silah istemediklerini İranlı yetkililere de söylediklerini kaydetti.

Erdoğan, İranlı yetkililerin de nükleer silah üretmediklerini, nükleer programlarının barışçıl amaçlı olduğunu dile getirdiklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, nükleer silahların İsrail'de de bulunduğunu, ancak kimsenin bu ülkeden bahsetmediğini ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA