• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkapınarda gölet bilmecesi
20 Nisan 2012 Cuma 12:05

Halkapınar'da gölet bilmecesi

Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdür Yardımcısı ve beraberindeki heyet, yapılması düşünülen gölet için ilçeye ziyarette bulundu.
Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdür Yardımcısı ve beraberindeki heyet, yapılması düşünülen gölet için ilçeye ziyarette bulundu. Halkapınar ve yaklaşık 13 köy için yapılması düşünülen gölet projesi henüz netleşmedi.
 
DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Nuri Akyalçın, Plan Şube Müdürü Feyzullah Parlak ve Göletler Baş Mühendisi Ahmet Kaya, Halkapınar Kaymakamı Ersin Boylu'yu makamında ziyaret etti.
Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Fatih Şentürk, İl Genel Meclisi Üyesi İsmet Uysal, siyasiler köy muhtarlarınında katılımıyla Delimahmutlu köyüne yapılması planlanan göletle ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kaymakam Boylu, ''İlçe ve köylerde vatandaşlarla yaptığım sohbetlerde konu eninde sonunda ilçenin su sorununa ve gölet sorununa gelmektedir. Geçiminin önemli bir bölümünü hububat ve meyvecilikten sağlayan Halkapınar ve köylerinde sulama suyu ve gölet öncelikli sorunlarımız arsında'' dedi.
    
Yayıklı Köyü Muhtarı Ali Avsever ise köylünün artık dayanacak gücü kalmadığını, bu göletin kendileri için bir zorunluluk olduğunu söyledi. DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı Osman Nuri Akyalçın da ''Halkapınar için ne yapılması lazımsa biz hazırız. Her zaman sizin yanınızdayız. Gerekirse gelir köylülerle biz de konuşuruz göletin ne getirip ne götüreceğini tüm ayrıntılarıyla anlatırız'' dedi. Heyet, Delimahmutlu köyü Suçatı, Dedeli köyü Şeftali boğazı ve Alanak mevkilerinde incelemede bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.  Delimahmutlu köylüleri ise verimli arazileri sular altında kalacağı ve olası sel ve taşkınlarda köyün risk altında olacağını gerekçe göstererek gölet yapılmasını istemiyor.   AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA