• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halit Dumankaya hakkında yakalama kararı talebi
24 Mayıs 2016 Salı 23:38

Halit Dumankaya hakkında yakalama kararı talebi

FETÖ/PDY'ye yönelik "himmet" soruşturması kapsamında, Halit Dumankaya'nın da aralarında bulunduğu 6 şüphelinin adli kontrol hükümleri kapsamında tahliye edilmesine savcılık itiraz etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" soruşturmasını yürüten savcılık, Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiği itiraz yazısında, kararın usul ve yasalara aykırı olduğu savunularak, hakimliğin kararını, soruşturma dosyasını hiç incelenmeden şüpheli veya müdafilerinin söylem ve savunmalarını gerekçe yaparak, verdiği öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında beyanı alınan müşteki-şüpheli H.Z'nin ifadesi ile müfettiş raporlarında, şüpheliler hakkında mahkeme kararında belirtildiğinin aksine kuvvetli şüphe ve belgelerin bulunduğunun açık olduğu savunulan itiraz yazısında, bu haliyle mahkemece dosyanın incelenmediği, raporların, gizli tanık beyanlarının ve diğer ifadelerin okunmadığının açık ve net görüldüğü kaydedildi.

İtiraz yazısında, hakimliğin kararında şüphelilerin eylemlerinin 2007-2008 yılında gerçekleştirildiği, bu tarihte terör örgütünün olmadığı yönünde imada bulunulduğu ifade edilerek, "Herkesçe bilindiği üzere kurulan veya kurulmakta olan terör örgütünün bir anda ortaya çıkmadığı, örgütün altyapısının bu tür usulsüz işlemler yapılarak finanse edildiği ve destek sağlandığı tüm diğer dosyalarla da anlaşılmaktadır" değerlendirilmesinde bulunuldu.

FETÖ/PDY ile ticari ilişki içerisinde

Verilen bu tahliye kararı ile teftiş raporlarının da incelenmediğinin görüldüğü belirtilen itiraz yazısında, soruşturma dosyasının içeriğinin incelenmesinde öncelikle gizli tanık ifadelerine hiç bakılmadığı, bakılması durumunda Halit Dumankaya ve çocuklarının FETÖ/PDY ile ticari iş ilişkisi içerisinde bulunduğu, hatta terör örgütü ile bağlantılı olduğu bildirilen Süleyman Şah Üniversitesinin arazisinin temini ve bu üniversitenin inşaat işlerinin, şüphelilere ait şirket tarafından yapıldığının açık ve net olduğunun görüleceği savunuldu.

Savcılığın itiraz yazısında, "Türkiye'nin birçok ilinde yapılan operasyonların incelenmesinde, FETÖ/PDY terör örgütünün kurulması ve güçlendirilmesi çalışmalarında yer alan kamu görevlileri, iş adamlarına yönelik olarak operasyonların ve adli işlemlerin yapıldığı, 17-25 Aralık olaylarından sonra şüphelilerin deşifre olmamak için geri plana çekildikleri, şüphelilere isnat olunan suçların da zaten terör örgütünün gizli olarak yapılanması için finansal destek sağlamak olduğu mahkemece anlaşılamamıştır." değerlendirilmesinde bulunuldu.

Savcılık bu kapsamda, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya'nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli hakkında verilen tahliye kararının kaldırılarak, tutuklamaya yönelik yakalama çıkarılmasını talep etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA