• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halep ağır bombardıman altında
08 Ağustos 2012 Çarşamba 16:12

Halep ağır bombardıman altında

Suriye'de Esed yönetimine bağlı ordu, Halep'in Selahaddin mahallesine yönelik havadan ve karadan operasyon başlattı.

Suriye'de Esed yönetimine bağlı ordu, Halep'in Selahaddin mahallesine yönelik havadan ve karadan operasyon başlattı.

Suriye'de Esed yönetimine bağlı ordu, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Tevhid Sancağı Tugayı'nın kontrolünde bulunan Halep'in Selahaddin mahallesine yönelik havadan ve karadan operasyon başlattı. Şam Haber Ağı (SNN), savaş uçaklarıyla bombalanan mahalleye resmi ordunun tanklarla girdiğini ve sokak aralarında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti.

Salahaddin bölgesi tamamıyla ele geçirilmedi
Halep İnsan Hakları Savunucusu Mecid Abdunnur, Halep'in doğu ve batı kesimlerinin savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombalandığını, Selahaddin bölgesinin büyük bir bölümünün ÖSO'nun elinde olduğunu ve nizami ordunun Selahaddin bölgesinde boş bir alanına girdiğini ifade ederek, "Rejim ordu birliklerinin Salahaddin bölgesini tamamıyla ele geçirdiği haberleri doğru değil, bölge hala ÖSO'nun elinde ve ÖSO bölgede iki tankı imha etti" dedi.

Halep'ten kitlesel göç
Halkın Halep'i terk ederek güvenli yerlere kitleler halinde kaçtığına değinen Abdunnur, Halep'in Tel Rıfat bölgesinin de savaş uçaklarının bombardımanına maruz kaldığını söyledi.
Öte yandan yerel kaynaklar ise savaş uçaklarının Deyr Ez Zor kentinin farklı bölgelerini bombalamaya başladığını, güvenlik güçlerinin de ağır silahlarla yerleşim yerlerine rastgele ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğunu dile getirdi.

Humus da bombalanıyor
Humus'un Hula beldesinin de yoğun şekilde ordu tarafından bombalandığını ve beldede şiddetli patlamaların meydana geldiğini aktaran kaynaklar, Şam'ın Kefr Batna, Sahur, Mezze ve Hareste bölgelerinde güvenlik güçlerince baskınlar düzenlendiğine, operasyonlarda çok sayıda kişinin tutuklandığına işaret etti.
Başkentin batısında yer alan Zabadani kentinde ordunun tank ateşi açması sonucu kentten dumanların yükseldiğini belirten kaynaklar, çok sayıda kişinin yaralandığını ve bazı evlerde maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti.

Suriye'deki olaylarda 54 kişi öldü
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), sabahtan bu yana savaş uçaklarının da kullanıldığı ülke genelinde operasyonlarda 54 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.  AA

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA