• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haldeki yangın fiyatları etkilemeyecek
05 Ağustos 2009 Çarşamba 13:20

Haldeki yangın fiyatları etkilemeyecek

Konya'da hafta sonu çıkan hal yangınının sebze ve meyve fiyatlarını etkilemeyeceği açıklandı.
Konya'da hafta sonu çıkan hal yangınının sebze ve meyve fiyatlarını etkilemeyeceği açıklandı. Konya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, vatandaşların büyük miktarlarda toplu alımlar yapmadıkları sürece fiyatların artmayacağını kaydetti.
 
 Konya Menderes Haberleri'>Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali'nde hafta sonu çıkan yangının yaraları sarılmaya çalışılıyor. Hal esnafı, yangın enkazının kaldırılması için özel bir şirketle anlaştı. Konya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, çıkan yangında zarar gören 50 iş yerinden kalan enkaz yığınının müşterilerin ve esnafın morallerini bozduğunu ifade ederek, enkazın kaldırılmaya başlandığı bilgisini verdi.
 
 İşyerleri yanan esnaflar ise enkaz yığınlarını gördükçe yangını hatırladıklarını kaydeden Gürbüz, "Yanan gitti. Bundan sonra olacaklara bakalım. Yetkililerdan yaşadığımız sıkıntıyı dikkate alarak bir en evvel bir çözüm yolu bulmalarını bekliyoruz. Aksi halde buradan günlük evine ekmek götüren yüzlerce işçi çalışamayacak duruma gelecek" diye konuştu.
 
 YÜKLÜ MİKTARDA TOPLU ALIM OLMAZSA FİYATLAR YÜKSELMEZ
 
 Konya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, fiyatların yangından etkilenmeyeceğini bildirdi. Başkan Gürbüz, Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bazı vatandaşların, fiyatların artacağı endişesini taşıdığına dikkat Çekerek şunları söyledi: "Üretim bölgesinde bir afet olur ise ancak sebze ve meyve fiyatları artar. Burada yangının halin fiyatlarını etkilemiyor. Esnaf malını satmaya çalışıyor. Dayanıklı tüketim malı olmadığı için günü birlik satışlar devam ediyor. Vatandaşımız endişe taşımasın. İhtiyaçları oranında alış veriş yaparlarsa fiyatlar artmaz. Kimsenin bu konuda endişesi olmasın. Ancak herkes ramazanda fiyatlar artar diye kasa kasa sebze alırsa fiyatlar yükselir."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA