• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkaride ilginç terör önlemi!
24 Temmuz 2010 Cumartesi 23:38

Hakkari'de ilginç terör önlemi!

Son günlerde terör örgütü PKK'nın hain eylemlerinin merkezi olan Hakkari'de, Valilik tarafından çok ilginç bir karar alındı. Hakkari Valisi, tüm şantiyelerdeki çalışmalara ara verilmesini istedi

Son günlerde terör örgütü PKK'nın hain eylemlerinin merkezi olan Hakkari'de, Valilik tarafından çok ilginç bir karar alındı. Buna göre, İl Özel İdare bünyesinde çalışan iş makinelerinin tümü merkeze çekildi. Böylece, Hakkari ve ilçelerinde yapımı devam eden altyapı ve yol çalışmaları da durdurulmuş oldu.

Terörle mücadelede sık sık "kararlılık" mesajları verilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kentinde "Terör korkusuyla altyapı çalışmalarının durdurulması" şaşkınlık yarattı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Özel İdaresi bünyesinde çalışanlarla araçların güvenlik nedeniyle şantiyelerden çekilerek kent merkezine getirilmesi kararı aldıklarını söyledi.

Şemdinli İlçesi'nde 16 Haziran 2010 tarihinde Aktütün yolunda 4 kamyonun, 20 Temmuz 2010'da Hakkari kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Berçelan Yaylası'nda 1 yükleyici, 1 kamyon ve bir kamyonetin PKK'lılar tarafından yakılması üzerine İl Özel İdaresi güvenlik gerekçesiyle çalışmalarına ara verdi. Hakkari'nin ilçe ve köylerinde yol ve alt yapı çalışması yapan İl Özel İdaresi'ne bağlı araçlar dün merkezlere çekildi. Yüksekova'da köy yollarında çalışan İl Özel İdaresi'ne bağlı araçlar Yüksekova Karayolları 117. Şube Şefliliği bahçesine getirildi. Alınan bu karar üzerine de devam eden çalışmalar yarıda kaldı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, çalışan personel ve araçların güvenliğini düşünerek böyle bir karar alındığını bunun geçici bir karar olduğunu söyledi. Vali Türker, bu süre içerisinde araçların bakımdan geçirileceğini belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA