• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakimden ayak oyunu
10 Mart 2014 Pazartesi 09:16

Hakimden ayak oyunu

Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik operasyon kapsamında tutuklanan işadamı Nusret Argun'a paralel eziyet bitmiyor.

Kamuoyunda 'Okyanus Davası' olarak bilinen, Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun'a yönelik paralel operasyona bir yenisi daha eklendi. Anayasa Mahkemesi'nin 6 Mart 2014 tarihli hak ihlaline hükmettiği Nusret Argun'un dosyası aynı gün Yargıtay'a gönderildi. Yaklaşık 11 ay boyunca eksik evrak olduğu gerekçesiyle dosyayı bekleten mahkeme heyeti, Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Doğan Şahin'in jet girişimleriyle Yargıtay'a gönderdi. Böylece birbiri ardına hukuk garabetinin yaşandığı dava dosyasında, hak ihlaline bir yenisini daha eklenmiş oldu. Argun'un bireysel başvurusunu dikkate alan Anayasa Mahkemesi, tutukluluğu makul süreyi aştığı için hak ihlali olduğuna hükmetti.

KARAR TEBLİĞ EDİLMEDİ

Nusret Argun'un avukatları, Perşembe sabah saatlerinde mahkeme kalemine gitmesine rağmen hiçbir bilgi alamadı. Perşembe günü öğle saatlerinde kalem görevlilerine ulaşmaya çalışan avukatlar, pek çok bahaneyle de karşı karşıya kaldı. Mahkeme Başkanı Doğan Şahin'in makamında olduğu belirtilirken, avukatlar akşam saatlerinde dosyanın Yargıtay'a gönderildiği bilgisini aldı. Şahin'in karar kendisine tebliğ edilmeden, dosyayı Yargıtay'a taşıması da dikkat çekti.

TAHLİYESİ BEKLENİYOR

Argun'un avukatları 'Nusret Argun'un dosyası 11 aydır eksik bilgiler olduğu gerekçesiyle Yargıtay'a gönderilmedi. Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararının hemen ardından dosya Yargıtay'a gönderildi' dedi. Argun'un hak ihlali kararının ardından tahliye edilmesi bekleniyordu. Avukatlar, Yargıtay'ın AYM'nin kararına uyarak, Argun'u tahliye etmesini bekliyor.

ÖYM 5 yıl yargıladı

ÖYM, yetkisiz olarak Nusret Argun'u 5 yıla yakın süre yargıladı. Mahkeme 5 yıl tutukluluk sınırına takılmamak ve Argun'un tahliye olmaması için 5 yılın sonunda kararını verdi. Dosya 11 ay boyunca Yargıtay'a gönderilmedi. Anayasa Mahkemesi Argun için eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ ile aynı gün kararını verdi. Başbuğ tahliye edilirken, 6 yıl tutuklu kalan Argun'un tahliyesinin geciktirilmesi için dosya Yargıtay'a gönderildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA