• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakan Albayrak Müsiadda 17 Aralık ve sonrasını değerlendirdi
28 Şubat 2014 Cuma 16:39

Hakan Albayrak Müsiad'da 17 Aralık ve sonrasını değerlendirdi

Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nin konuğu olarak Konya’ya gelen Gazeteci-Yazar Hakan Albayrak, MÜSİAD Konya Şubesi’nde gençlere konuştu. ‘17 Aralık ve Sonrasının’ konuşulduğu programa gençlerin ilgisi yoğun oldu.
Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından organize edilen programda ilk olarak konuşan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Özbuğday, “17 Aralık süreciyle ilgili yoğun bir gündemi yaşıyoruz. Gençler olarak ülkemizin önemli bir demokrasi sınavından geçtiğine inanmaktayız” dedi. Daha sonra kürsüye gelen Genç MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Cihad Adıgüzel de, “Genç MÜSİAD gençliğin ve gençliğe inancın bir tezahürüdür. Bizim hedefimiz bizden sonraki nesillere ecdat denilince yüzlerce yıl geriye bakmak zorunda bırakmamaktır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Gazeteci - Yazar Hakan Albayrak, “Bir gün televizyonu açtığımda ‘One Minute’ hadisesini gördüm. Televizyonlar tekrar tekrar aynı sahneyi veriyorlardı. Ben görüntüyü izlerken bir anda farklı bir atmosfere geçtim. Hatta bütün dünya başka bir atmosfere geçti ve hala bu atmosferdeyiz. 17 Aralık da, bizi bu atmosferden çıkarma mücadelesinin bir parçasıdır. İşte bu olay Cenabı Hakk’ın takdiriydi. Cenabı Hakk’ın Türkiye’ye yüklediği bir misyon vardı. Recep Tayyip Erdoğan da bu misyonda olması gerekiyordu. Bu olaydan sonra Başbakan Türkiye’ye döndüğünde havaalanında önemli bir söz söyledi. Dedi ki, ‘Bundan sonra onlar ne der diyen bir Türkiye değil, Türkiye ne der diyen onlar olacak’ bu Allah’ın bir takdiridir” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin liderliğinin her geçen gün daha da netleştiğini ifade eden Hakan Albayrak, “Türkiye’nin liderliği sözde bir liderlik değil. Türkiye gidiyor Somali’nin çöplerini kaldırıyor, yollarını yapıyor. Türkiye gidiyor bugün Sırp Cumhuriyeti dahilinde bulunan Srebrenica’dan sürülmüş olan Müslümanlara evlerine dönmeleri için para veriyor. Başbakan’ın Somali için yaptıkları Afrika’da ciddi yankı buldu. Şimdi Afrika’nın her yerinden iş teklifleri geliyor. Afrikalılar Türkiye’nin ülkelerinin kendilerine yanlış yapmayacağını bildiği için ülkelerine yatırıma gelmesi için çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.
Büyük devletlerin büyük krizleri olur diyen Albayrak, “Amerika’nın krizleri zulmü yüzünden olur bizim krizimiz adalet yüzünden olur. Bütün dünyada fırtına gibi esen bir Türkiye var şu anda. Emperyalistlerin çarkına çomak sokan bir ülke. Bu ülkenin sabote edilmesi gerekiyordu. Bakınız 17 Aralık müdahalesi yapıldı hemen ertesi gün yabancı gazetelerde ‘Cemaatle hükümetin arasını bozan üç sebep, Bir hükümet İsrail’le ilişkileri bozdu Ortadoğu ile yakınlaştı. İki Avrupa birliği perspektifinden Türkiye bu hükümet yüzünden uzaklaştı. Üç hükümetin Kürt sorununda çözüm yolunu beğenmiyoruz hükümetin tarzı terör örgütünün Kürtler nezdindeki itibarını arttırıyor.’ diye yazıldı. Aslında onlar eski Türkiye’yi istiyorlar. ABD ve İsrail’in ensesinde boza pişirdiği Türkiye’yi. Avrupa Birliği kapısında yalvaran Türkiye’yi. Kanın durmasını istemeyen Türkiye’yi istiyorlar. Edirne ile Kars arasına sıkışmış bir Türkiye istiyorlar” ifadesini kullandı.
Konferansın ardından toplantının anısına Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Özbuğday, Gazeteci- Yazar Hakan Albayrak’a hediye takdim etti. Hakan Albayrak daha sonra toplantıya katılanlara kitaplarını imzaladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA