• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hak-İş Genel Başkanı Arslan Konife katıldı
22 Aralık 2012 Cumartesi 16:33

Hak-İş Genel Başkanı Arslan Konif'e katıldı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikasızlaşmanın kayıt dışı işçi çalıştırmayı beraberinde getirdiğini belirterek, ''Türkiye, OECD ülkeleri içinde kayıt dışı istihdamı en yüksek ülke'' dedi.
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikasızlaşmanın kayıt dışı işçi çalıştırmayı beraberinde getirdiğini belirterek, ''Türkiye, OECD ülkeleri içinde kayıt dışı istihdamı en yüksek ülke'' dedi.
     Mevlana Kültür Merkezi'ndeki ''İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'' kapsamında düzenlenen programda konuşan Arslan, Mevlana'ya insanların çok şey borçlu olduğunu, onun hayata bakışı ve insanlık için öngördüğü hedeflerden herkesin pay alması gerektiğini söyledi.
     Konya'nın her alanda ciddi değişim ve dönüşüm gösteren bir şehir olduğunu vurgulayan Arslan, Konya'nın Türkiye ortalamasına göre daha fazla iş yerinin açıldığı, istihdam artırma konusunda ciddi adımların atıldığı bir kent olduğunu dile getirdi.
     Konya sanayicilerinin daha büyük düşünerek, uluslararası rekabet edebilirliği güçlü ekonomik yapıya sahip olması gerektiğini belirten Arslan, Konya'nın sınırlarını coğrafi sınırların ötesine taşıyan şehirler arasında olduğunu bildirdi.
     Fuardaki stant görevlilerine sendikalı olup olmadıklarını sorduğunu dile getiren Arslan, ''Özel sektörde maalesef sendikalaşma yok. İlk olarak işverenler kendi dünya görüşlerine göre, 'bizim kültürümüzde sendikalaşma yok' diyor. İkinci olarak da sendikayı meşru görmeyen, ideolojik kavga ortamı sanan bir kesim var. Bu ikisi de gerçeği yansıtmıyor'' diye konuştu.
    
     -Kayıt dışı istihdam-
    
     İşsizlikle mücadelenin en önemli yollarından birinin sağlıklı bir sendikalaşma yapısı inşa etmek olduğunu ifade eden Arslan, sözlerine şöyle tamamladı:
     ''Sendikasızlaşmanın getirdiği bir ciddi sorunumuz var, bu da kayıt dışı işçi çalıştırmak. Türkiye, OECD ülkeleri içinde kayıt dışı istihdamı en yüksek ülke. OECD'nin kayıt dışı istihdam ortalaması yüzde 15, Türkiye'nin ise yüzde 40 civarındadır. 3 yıl önce Türkiye'nin kayıt dışı istihdamı yüzde 50'ydi. Burada Türkiye kaybediyor, SSK kaybediyor.
     Türkiye'de yaklaşık 6,5 milyon civarında insan kayıt dışı çalışıyor. Bu da Türkiye'nin zararına. Türkiye, son 2 yıldır kayıt dışı istihdamı önleme adına mücadele başlattı. Bu seferberlikle kayıt dışı çalışmayı yüzde 50'den yüzde 40'lara indirdik. Bunun daha yüzde 15'lere inmesi gerekiyor.''  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA