• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hain saldırıda Suriye parmağı
19 Mayıs 2012 Cumartesi 09:25

Hain saldırıda Suriye parmağı

Amanos'ta 3 askeri şehit eden saldırının 3 ay önce Kandil talimatıyla Suriye sınırında kurulan 3 PKK kampında planlandığı belirtildi.
Amanos'ta 3 askeri şehit eden saldırının 3 ay önce Kandil talimatıyla Suriye sınırında kurulan 3 PKK kampında planlandığı belirtildi.

Amanos'ta 3 askeri şehit eden saldırının 3 ay önce Kandil talimatıyla Suriye sınırında kurulan 3 PKK kampında planlandığı belirtildi. Kamplardaki 500 PKK'lı Esad yönetimini de desteklemekle görevli
 
Hatay'da 3 askerin şehit olduğu saldırıda gözler Suriye sınırındaki PKK yapılanmasına çevrildi. PKK'nın Türkiye'ye karşı eylemlarde üs olarak kullanmak için 3 ay önce Suriye-Türkiye sınırında üç ayrı kamp kurduğunu belirledi. Güvenli birimlerinin, saldırıyı bu bölgedeki yapılanmanın düzenlemiş olabileceği üzerinde durduğu belirtildi.
 
Amanos Dağları eteğindeki Kuzuculu beldesinin Kocadüz Yaylası yakınlarında göreve giden Jandarma Özel Harekat timine PKK'lı teröristlerce yüksek tepelerdeki ormanlık alandan roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu İstihbarat Binbaşı Erhan Dikmen, Üsteğmen Aytaç Kaya ve Teğmen Ahmet Tarım şehit oldu. Saldırının PKK'nın Amanos Grubu tarafından yapıldığı değerlendiriliyor. Ancak istihbarat birimleri hain saldırıda önemli oranda Suriye etkenini de göz önünde bulunduruyor. Bunun altında güvenlik birimlerinin bir süre önce Suriye sınırındaki PKK yapılanmasına ilişkin istihbaratları yatıyor. Tespitlere göre Terör örgütü PKK sınıra yakın bölgede üç ayrı kamp kurdu. Kamplar yaklaşık 3 ay önce Kandil'den gelen talimat doğrultusunda oluşturuldu. Kamplara komutanı atayan isim ise Dr. Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin.
 
EYLEM ÜSSÜ
Örgütün kampları Türkiye'ye dönük eylemlerde üs olarak kullanılacağı ifade ediliyor. İddialara göre kamplar vasıtasıyla bölgede çıkacak isyanlarda bastırılacak. Böylece Esad yönetimine destek verecek. Kamplara yerleştirilen örgüt militanı sayısının 500'ü bulduğu belirtiliyor. Kampların her türlü eğitimi verebilecek donanıma sahip, jeneratörü ve sağlık merkezi olan birimler olduğu kaydedildi. Kampların sızmaya elverişli mayından arındırılmış olan bölgelerde bulunduğu belirtiliyor. İstihbarat notlarına göre ise Türkiye'de eylem yapacak militanları eğitmek amacıyla kurulan kampların yerleri Raco kasabası çevresine kuruldu.
 
MUSTAFA KARASU GÖRÜŞTÜ
Örgütün halen Avrupa'da bulunan liderlerinden Mustafa Karasu'nun geçtiğimiz günlerde Suriye'ya gelerek Beşar Esad'ın yardımcıları ve El Muhaberat yetkilileri görüştüğü istihbarat notlarına yansımıştı. Bu görüşmede alınan prensip kararına göre PKK'nın kamp kurmasına izin verilmesi karşılığında Kürt bölgelerinde muhaliflere geçit verilmemesi konusunda anlaşıldı.
 
AMANOS'TA OPERASYON
Öteyandan üç subayın şehit olduğu saldırının ardından jandarma ve polis özel harekat timleri ve özel operasyon birlikleri Amanos Dağları'nda teröristleri kıskaca aldı. Operasyon PKK'nın "Batı yayı" olarak adlandırılan ve 4 ayrı terörist grubun yer aldığı Hatay Amanos Dağları'ndan başlayıp, Osmaniye üzerinden Kahramanmaraş'a kadar uzanan bölgede sürüyor.
SABAH
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA