• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hafta sonu yapılacak olan ziyareti bekliyorlar
27 Aralık 2012 Perşembe 14:55

Hafta sonu yapılacak olan ziyareti bekliyorlar

Akçakale Süleyman Şah Çadır Kenti'nde yaşayan Suriyeliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu gerçekleşeceği tahmin edilen ziyaretini heyecanla bekliyor.
Yaklaşık 27 bin Suriyelinin kaldığı barınma merkezindeki kimi aileler ziyaret öncesinde çadırlarını Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları, bazıları da Türk bayraklarıyla süsledi.
Türkiye'ye geldikten sonra doğan çocuklarına Başbakan Erdoğan ya da eşinin adını veren aileler ise beklenen ziyaret öncesinde farklı bir mutluluk yaşıyor. Çocuklarını Başbakan Erdoğan'a göstermek isteyen Suriyeliler, barındıkları çadırlarda ağırlamak istedikleri Erdoğan'a, ''Türkiye'nin yaptığı yardımlar nedeniyle minnettarlıklarını'' dile getirmek istiyor.
Suriyeli Ali Mustafa, Türkiye'de kendilerini sığınmacı olarak görmediklerini ifade ederek, ''Hafta sonu Başbakan Erdoğan'ın buraya geleceğini duyduk. Yaşadığımız sevinci ve mutluluğu anlatamam. O'nu görmek ve yaptıklarından dolayı teşekkür etmek istiyorum'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA