• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hacılar, Suudi Arabistandan ayrılıyor
23 Kasım 2011 Çarşamba 23:15

Hacılar, Suudi Arabistan'dan ayrılıyor

Birçok ülkeden kutsal vazifelerini yerine getirebilmek için Suudi Arabistan'a gelen yaklaşık 3 milyon hacıdan 1 milyon 100 bininin bu ülkeden ayrıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar hava, deniz ve karayolu ile 1 milyon 100 bin hacı evlerine dönerken, ülkenin tüm sınır kapılarında kurulan yenielektroniksistemler sayesinde çıkışlar hızlı biçimde sağlanıyor. Sınır kapılarında saatte 800 kişinin çıkış işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Hac dönemi öncesi direkt Mekke'ye gelen hacıların büyük bölümü Hz. Muhammed'in kabrinin bulunduğu Medine'ye de uğrayarak ülkelerine dönüyor. Kabe'de hala yoğunluk olduğu gözlenirken yaklaşık bir ay içerisinde tüm hacıların evlerine dönmesi bekleniyor.

Hac sonrası Suudi Arabistan hükümeti 1,5 aylığına umre için tüm vizeleri durduruyor ve Mekke'de, Arafat'ta, Müzdelife ve Mina'da temizlik işlemleri yapılıyor. Bu yıl için sadece 6 bin işçi çeşitli ülkelerden temizlik için getirilmişti.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, sonbakanlar kurulutoplantısında bu yıl hac döneminin herhangi bir olay olmadan kapanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yetkililere teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA