• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hacı adayları Konyadan uğurlandı
09 Ekim 2011 Pazar 13:50

Hacı adayları Konya'dan uğurlandı

Konya'dan, Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılı hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı.
Konya'dan, Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılı hac organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan hacı adayı kafilesi dualarla uğurlandı.
Konya Havaalanı'ndaki uğurlama törenine hacı adayları, yakınları, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ve görevliler katıldı. Kur'an-ı kerim tilavetinin ardından Müftü Şükrü Özbuğday, hacı adaylarına hitaben bir konuşma yaptı ve dua etti. Hacı adayları da yakınlarıyla vedalaşarak pasaport işlemleri için havaalanına giriş yaptı. Yakınlarını uğurlamaya gelen bazı vatandaşların duygulandıkları görüldü. Hacı adaylarından Habibe Özdamar, "Allah sağ selamet varmayı, görmeyi nasip etsin. Hem ağlıyoruz, hem seviniyoruz" şeklinde konuşurken, kocası Osman Özdamar, "Allah'ın emriyle gidiyoruz. Bütün Müslüman devletlerdeki herkese Cenab-ı Allah haccı nasip etsin" dedi.
YAKLAŞIK 4 BİN HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK
2011 yılı hac organizasyonu ile ilgili bilgi veren Müftü Şükrü Özbuğday, Konya'dan 43 bin civarında müracaat olduğunu belirterek, "Bu kardeşlerimiz ya ön kayıt yaptırmış veya kayıt yenilemiş. Çekilen kura sonucunda yaklaşık 4 bin kardeşimiz bu yıl kutsal topraklara gidecek. Konya'dan 13 diyanet kafilesi, 7 de acente kafilesi olmak üzere toplam 20 kafilemiz kutsal topraklara gidiyor. Kafileler peyderpey hareket ediyor. İnşallah bundan sonraki kafilelerimiz ayın 15'inde ve 30'unda hareket edecek. Ben bütün hacı adaylarımıza kolaylıklar, hayırlı yolculuklar diliyorum. Yapacakları haclarının Allah katında makbul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA