• Konya14 °C

Hakan Bahçeci

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Haberkonya.com'da yazmak

22 Ağustos 2009 17:15

Yazmak, oldukça farklı tür ve şekilleri bulunan bir eylemdir. En basit anlamıyla iz bırakma becerisi bulunan bir aletle parlak bir yüzeye anlamlı çizgiler çekmektir. Yazma fiilidir kimi zaman, bazen de desenli başörtüsü anlamına gelir. Fikirleri ve duyguları ifade etmenin fiziki şekillerinden biridir. Kaydetmek anlamındadır kimi yerde, hepimiz bir okula, bir kursa, en azından nüfus kütüğüne yazılmışızdır. Süsleme işi yazmaktır, ceza vermekte yazılır elbet. Hamur açmaya da yazmak deriz, takdir ettiğimizde. Düşeyazmak ya da öleyazmakta yazmakla kullanılır. Gönle de yazılır tabi sevdalar kimi zaman.

Gazete, dergi gibi iletişim araçlarında yazmak ise yukarıdaki yazmaların en zor, en zevkli, en müşkül ve sorumluluğu en ağır olanlarından biridir. Internet haberciliği ise gazete ve televizyon haberciliğinden daha hızlı, fiziki olarak daha dinamik, hareketli ve etkili bir yapıya sahip. İnternetin en büyük dezavantajı ise çok fazla bilgi akımına uğraması ve bu akımın çok fazla site tarafından kullanılıyor olması. Bununla birlikte yakın bir zamanda gazetelerin alışageldiğimiz kâğıt formlarını bırakıp sadece internet üzerinden yayınlanan sanal gazetelere dönüşecektir.

Binlerce sitenin olduğu ve hemen her konuda farklı yüzlerce içerik ve formda siten olduğu düşünülürse, bir internet haber sitesinin ne kadar çok engelle ve zorlukla karşılaşacağı kesindir. Haber sitelerinin çoğunluğu bir gazete, radyo, televizyon ya da kurumsal bir yapının çatısı altında ve çoğunlukla aynı ismi taşıyarak kurulmaktadır. Kaldı ki haber ajanslarının siteleri başlı başına dominant bir görevi icra ederken başat rolü üstlenmiş görünmektedirler. Dolayısıyla bu siteler özellikle maliyet ve reklâm konusunda rahat ve sorunsuz bir noktadan işe başlamış olmaktadırlar. Netin reytingi gibi görülen “tıklanma” sayısında da bu kurumsal yapının imaj ve tanınmışlığı o siteye ayrı bir avantaj sağlamaktadır.

Haberkonya.com sitesi herhangi bir kurumun, ajansın, bir üst yapının çatısı altında kurulmuş değildir. Site yöneticileri ilkeli, doğru ve isabetli işler yapabilme çabasını ilk günden başlayarak göstermekteler. Yıllar içinde kazanılan tecrübe, genç muhabir ve habercilerle birleşince kendi halinde ama kendi başına olmayan, sağlam ve istikrarlı bir çizgi oluşmuştur. Haber dili, gerek teknik ve meslek, gerekse Türkçe hassasiyeti bakımından doğru ve etkili bir güze sahiptir.

Site yazarlarının her biri özgün ve kendi üsluplarıyla yazmaktalar. Her birinin farklı yaklaşımları ve minnet duymadan yazabilmeleri orijinal, dolaysız, sade ve tesiri güçlü bir yazı ortamı oluşturmaktadır. Bu ortamın oluşmasında her bir yazarın aslında farklı meslekler ve uğraşlarla meşgul olmaları, değişik tecrübelere sahip olmaları, bu yazmanın karşılığında herhangi bir çıkar ve bedel beklememeleri ve yazıyı bir fikir düşünce paylaşımı olarak görmeleri çok etkili olmuştur. Bununla birlikte site yöneticilerinin bu ortamın oluşmasında takındığı özgür, hoşgörü dolu ve pozitif yaklaşım takdirle karşılanmalıdır.

Saydığımız bu etkenler itibarlı, bir güç ve odakla organik bağlantısı olmayan, söylenmesi gerektiğine inanmışsa sadece bunu söylemenin gerekliliğine inanan özgün bir site oluşmasını sağlamıştır. Bu sitede yazıyor olmak benim için büyük bir talihtir. Sanırım sadece benim için değil bu işe kalkışacak olanlar içinde önemli bir örnektir. Bu vesile ile yazmaya ara vermemden dolayı siz okuyuculardan ve değerli site yöneticilerinden hoşgörü beklediğimizi de itiraf etmiş olayım.

Ramazan Notu; İftarı orada açamamış olsam da mübarek Ramazan ayını İstanbul’da Eyüp Sultan’da karşılamak çok hoş ve anlamlıydı vesselam.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA