• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber fotoğrafçılığının inceliklerini anlattı
23 Mart 2012 Cuma 15:53

Haber fotoğrafçılığının inceliklerini anlattı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinin davetlisi olarak Konyaya gelen Reuters Haber Ajansı Foto Muhabiri Ümit Bektaş, öğrencilerle bir araya geldi.
 
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin davetlisi olarak Konya’ya gelen Reuters Haber Ajansı Foto Muhabiri Ümit Bektaş, öğrencilerle bir araya geldi.  ‘Uluslar arası ve Ulusal Çerçevede Haber Fotoğrafçılığı’ konulu konferans veren ödüllü foto muhabiri, fotoğraflarından oluşan görsel bir sunum yaparak, öğrencilere haber fotoğrafçılığının incelikleri konusunda bilgi verdi.
Konferans, Süleyman Demirel Kültür Merkezi Malazgirt Salonunda gerçekleşti. Programa Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Dekan Yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  Geleceğin gazetecilerine Ulusal ve Uluslar arası olaylarda fotoğraf çekmenin inceliklerini anlatan Ümit Bektaş, gelişen son teknoloji ürünü fotoğraf makineleri konusunda da uygulamalı olarak bilgi verdi.
 
“FOTO MUHABİRLERİNİN EĞİTİMİ ÖNEMLİ”
Foto muhabiri olarak ilkin Milliyet Gazetesi’nde göreve başladığını söyleyen Ümit Bektaş, 2004 yılından bu yana çalıştığı Reuters Haber Ajansı hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Reuters’in Dünya çapında 55 bin çalışanı olduğunu dile getiren Bektaş, “Reuters Türkiye’de iki tane foto muhabiri çalıştırmaktadır. Kurum, özellikle fotoğraf muhabirlerine çok ciddi kurallar koyar. Mesela etik olmayan hiçbir fotoğrafı yayınlamazlar. Biz de fotoğraf çekerken buna çok önem veririz, Photoshop kesinlikle yasaktır. Fotoğrafla ilgili ışık, netlik gibi bütün ayarlamaları kendiniz yapmak zorundasınız. Bunun yanı sıra kurum bizlerin eğitimlerine de büyük önem verir. Çünkü savaş bölgelerine gittiğimizde zor şartlar altında çalışabiliyoruz. Bu zor şartlara alışabilmek ve ayakta durabilmek adına pek çok eğitim alırız. Bunun yanı sıra foto muhabirinin özellikle birkaç dil bilmesi, sosyal paylaşım sitelerini doğru ve verimli kullanabilmesi çok önemlidir. Bunlarla ilgili olarak ta bir takım eğitimlerden geçmekteyiz.” diye konuştu.
 “SAVAŞ MUHABİRLİĞİ ZEVKLİ AMA ZORDUR”
Şimdiye kadar savaş, doğal afet, politika gibi pek çok alanda fotoğraf çektiğini söyleyen Bektaş, çektiği her fotoğrafın bazen başarısız da olsa kendisi için çok değerli ve anlamlı olduğunu söyledi. Haber fotoğrafçılığının herkesi ilgilendiren güçlü bir yapısı olduğuna dikkat çeken Bektaş, “Haber fotoğrafı çok güçlü bir materyaldir. Çünkü çektiğiniz her fotoğraf Dünya’yı ilgilendirmektedir. Sizden başka insanları da kapsamalıdır. Altında hangi dilde metin yazılmış olursa olsun insanlar o fotoğrafa baktığında fotoğrafın iletmek istediği mesajı alabilmelidir. Biliyorum ki her İletişim Fakültesi öğrencisinin gazeteci, özellikle de savaş muhabiri olma yapma hayali vardır. Savaş muhabirliği çok zevklidir ancak hiç ummadığınız anlarda kendinizi ateşin ortasında ya da mayınlı bir arazide bulabilirsiniz.” dedi.
ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI FOTOĞRAFÇILIK EĞİTİMİ
Ümit Bektaş, daha sonra fotoğraf çekerken kullandığı son teknoloji ürünü fotoğraf makinelerini ve kullanım şekillerini öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi. Fotoğraf makinesine takılan bir materyal ile çektiği fotoğrafı saniyeler içinde bilgisayar gönderen sistem ise öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Ünlü foto muhabiri son olarak öğrencilerin merak ettikleri konularla ilgili sorunları da yanıtladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA