• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Haber 7 ekibi Konyalılarla buluştu
09 Nisan 2012 Pazartesi 12:53

Haber 7 ekibi Konyalılarla buluştu

2011 yılında en çok takip edilen internet haber sitesi seçilen Haber7nin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, yazar Esra Elönü ve Radyo 7'nin sevilen programcısı Barış Cem Kaya, Meram Belediyesi...
2011 yılında en çok takip edilen internet haber sitesi seçilen Haber7’nin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, yazar Esra Elönü ve Radyo 7'nin sevilen programcısı Barış Cem Kaya, Meram Belediyesi tarafından düzenlenen programda Konyalılarla bir araya geldi.

Konevi Kültür Merkezi’ndeki programa Ak Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Konya İl Müftü Vekili Dr. Hamza Küçük, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, yazarlar, Meram Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın başında bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, sosyal ve kültürel etkinliklerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Hafta içi ve hafta sonu demeden birçok etkinlik düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Üstün Dökmen, çocuk gelişimi konusunda anne babalara yönelik güzel bir sunum gerçekleştirdi. Ana Baba Okulu 1, 2 ve 3’ü gerçekleştirdik, dördüncüsünün hazırlığı içindeyiz. Önemli gün ve haftalarda farklı kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde programlar düzenliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda sanatçı Ertuğrul Erkişi ve Minik Dualar Grubu’nun konseri bu salonda gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde ise Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle farklı etkinliklerimiz olacak. Bugün de internet haberciliğinde en çok takip edilen haber7.com’un yazarları ile sizleri buluşturuyoruz” dedi.

Kendilerini Konyalı okurlarıyla buluşturduğu için Başkan Kalaycı’ya teşekkür ederek konuşmasına başlayan Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, “Konya kadim medeniyetimizin önemli bir şehri. Mevlana şehri. Burada güzel sözler söylemek lazım. Yaptığımız araştırmalarda karşımıza çıkan bir tabloyu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Konya, İstanbul’dan sonra bizi en çok takip eden ikinci şehir. Nüfusa oranla en çok takip edildiğimiz yer olduğumuzdan Konya’ya teşekkür borçluyuz” diye konuştu.
Farklı üslubuyla dikkat çeken yazar Esra Elönü de ‘Medya ve Siyaset’ ilişkisi üzerine şunları söyledi: “Siyaset ve medya ilişkisi bizi biraz daha sevindiren ve yüzümüzü güldüren bir şekilde devam ediyor. Siyasetin medyaya yansımalarının geçtiğimiz yıllara oranla dengede olduğunu söyleyebiliriz.”

Siyaset ve Medya denildiğinde Türkiye gerçeğinde angaje bir yapı olduğunu kaydeden Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ise, “Türk medyasını oluşturan etkin güçler (holdingler), özellikle görsel medyayı kendi şirketlerinin devamı için farklı mecralarda kullanıyorlar. Medya kuruluşları para kazanmak için elbette bunu bir denge için yapmalılar. Ancak bu, haberde yapılmamalı. Çünkü haber medyanın kimliğidir” şeklinde konuştu. Medyada tarafsızlığın söz konusu olamayacağına işaret eden Erdoğan, “Her medyanın taraf olduğu gibi biz de tarafız. Taraf olduğumuz konular; dinimiz, insan hakları ve özgürlüklerdir. Bu konularda hiç kimse bizden taviz vermemizi beklemesin.” dedi.
Konuşmalardan sonra Erdoğan ve Elönü, okurların sorularını cevapladılar.
Program sonunda Radyo 7'de 'Barışık Saatler' programını hazırlayan Barış Cem Kaya da canlı performans ve şiirleriyle katılanlara güzel bir dinleti sundu.
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, günün anısına Erdoğan, Elönü ve Kaya’ya çeşitli hediyeler takdim etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA