• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güzelleşeyim derken göz sağlığınızdan olmayın
21 Mayıs 2013 Salı 11:48

Güzelleşeyim derken göz sağlığınızdan olmayın

Kadınların göz kenarlarına sürdüğü makyaj malzemesi ve kremlerin dikkatli kullanılmaması halinde göz sağlığına zarar verebileceği uyarısında bulunuldu.

 Ege Üniversitesi (EÜ) Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yağcı, kadınların güzellik ve bakım için kullandığı makyaj malzemelerinin sağlık açısından zararlı maddeleri içerebildiğine dikkati çekti.

Piyasadaki çok kaliteli ürünlerin içeriğinde bile sağlık için zararlı maddelerin bulunduğuna işaret eden Yağcı, pazarlardan alınacak ucuz makyaj malzemelerinin kesinlikte tercih edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Göz etrafına sürülen nemlendiricilerin, göz altı kırışıklığını giderici kremlerin kısmen cilt tarafından emildiğini ve sistemik dolaşıma karıştığını anlatan Prof. Dr. Yağcı, şöyle konuştu:
"Çok iyi bildiğimiz markalarda bile insan sağlığına zararlı maddeler var. Göz çevresinde kullandığımız kremlerde bu etkilenmenin yanında göze yakın olmaları nedeniyle kapakların iç kısmında biriken rimelleri görüyoruz. Bir de makyaj malzemesini sürdükten sonra gözü kırparken bunlar buharlaşıp göz yüzeyinde etkili olur. Kirpik içinde biriken makyaj malzemeleri alerjiye neden olur, göz yaşı tabakasının bütünlüğünü bozar. Bu da gözde yanma, kızarıklık, batma, sulanma gibi sağlık sorunlarını ortaya çıkarır.
Kadınlar makyaj malzemeleri ya da nemlendirici kremleri kirpik dibine yakın olmayacak şekilde kullanmalı. Bunlar kapağın serbest kenarına çok yakın kullanılmalı, kirpik dibine yakın olmayacak şekilde kullanılmalı ki gözü açıp kapattıkça gözyaşı film tabakası etkilenmesin."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA