• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güvenpark Konutlarının temeli atıldı
21 Nisan 2011 Perşembe 15:55

Güvenpark Konutları'nın temeli atıldı

Meram Belediyesi öncülüğünde Küçük Kovanağzı Mahallesinde yapılacak 620 dairelik Güven Park Konutlarının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Küçükkovanağzı Mahallesi Balaban Caddesi üzerindeki temel atma törenine Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Konya Milletvekili Adayı Rahmi Türk, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci, il ve ilçe teşkilat yöneticileri, çok sayıda protokol mensubu ile vatandaşlar katıldı.

Programın başında Konya Kaşıks ekibi yaptığı gösteri ile büyük alkış aldı.

Küçükkovanağzı Mahalle Muhtarı Kadir Noyan, mahallelerinde başlattığı modern konut hamlelerinden dolayı Başkan Kalaycı’ya teşekkür etti.

KALAYCI: “6 BİN KONUT BAŞLATTIK”
Belediye olarak birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Bunlardan bir tanesi de belediye öncülüğündeki konut hamleleriydi. 2 yıl içerisinde bir kısmı projelendirilme, bir kısmı ihale, bir kısmı temel atma ve bir kısmı da inşaat aşamasında olmak üzere yaklaşık 6 bin civarında konut çalışması başlattık. 620 konutluk Güvenpark Konutları’nın üyeleri Ocak ayında yaptığımız kura çekilişiyle belirlenmişti. Bu konutlarda yeşil alan oranı yüzde 79,5’dur. Bu da yeşil alana verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi.  Başkan Kalaycı, diğer konut hamleleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Konya’nın en genç milletvekili adayı olan Rahmi Türk de, Ak Partili belediyelerin yaptıkları çalışmaların Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi.

Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de şöyle konuştu: “Yaptığı konut hamleleriyle bu bölgenin çehresini değiştiren Meram Belediyemizin kentsel dönüşüm adına attığı adımlar takdire şayandır. Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum.”

Konya’nın hızla geliştiğini ve değiştiğini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Son 5 yılda Konya’nın yapı stoğu yüzde 15 oranında arttı. Konut hamleleri yapılırken eski Afra civarındaki apartman ormanını bir daha oluşturmamaya dikkat etmeliyiz. Meram Belediyemizin bu konut hamlesinde yeşile ayrılan oranın yüzde 80’lerde olması şehircilik açısından çok güzel bir orandır” diye konuştu.

Son olarak mikrofona gelen Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ise, “Hükümetimiz döneminde 81 ilde 465 bin konut yapılmıştır. İnsanlarımız gecekondulardan kurtularak modern konutlara taşınmışlardır. Meram Belediyemiz öncülüğünde başlatılan Güvenpark Konutları’nda yeşil alanın yüzde 80 olması Konyamız için bir yüz akıdır.” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra protokol mensupları butona basarak Güvenpark Konutları’nın temelini attılar.

Güvenpark Yapı Kooperatifi’nde 23 blok 147 metrekare, 3 blok da 115 metrekarelik konutlardan oluşacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA