• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güvenlik paketine vatandaş vizesi
12 Şubat 2015 Perşembe 08:31

Güvenlik paketine vatandaş vizesi

AK Parti, önceki günkü MYK’da adayları mercek altına aldı. Kayseri’den Özhaseki ve Hendek’ten Ali İnci istisnası dışında teşkilatlardan ve yerel yönetimlerden başvuruların işleme alınmaması yönünde ilke kararı alındı.

AK Parti’nin önceki gün MYK toplantısında, 7 Haziran’da yapılacak seçimler masaya yatırıldı. AK Parti Genel Merkez’de müracaatlar için özel bir birim oluşturuldu. Aday adaylar genel merkez dışında il başkanlıklarına da başvuruda bulunabilecekler. 10 gün sürecek başvurularda erkek aday adayları 5 bin, kadınlar 2 bin 500 lira ödeyecek.
MYK’da ayrıca Şubat ayı başlarında yaptırılan anket sonuçları da ele alındı. Denge’nin anketine göre partilerin oy oranı AK Parti yüzde 48, CHP yüzde 26, MHP yüzde 14, HDP yüzde 8.5 çıktı. Ankette, muhalefetin karşı çıktığı iç güvenlik paketine vatandaştan vize çıktığı belirtildi. Ankete katılan deneklerin yüzde 65’i paketi desteklediğini dile getirdiği kaydedildi.
PAZARLIK KONUSU YAPMAYIZ
İç güvenlik paketinin de konuşulduğu MYK’da Davutoğlu’nun iç güvenlik paketinin kesinlikle çıkartılacağı kaydettiğini belirterek, “Bunu pazarlık konusu yapmayız” dediği öğrenildi. Davutoğlu, bu paketin toplantı ve gösterileri provoke edecek olanları engelleyecek bir paketin olduğunu kaydetti.
ÖZHASEKİ VE İNCİ İSTİSNA
Davutoğlu başkanlığında toplanan MYK’da teşkilatlardan ve yerel yönetimlerden istifalar da değerlendirildi. Yerel yönetimlerden ve teşkilatlardan yapılan başvuruların işlem görmeyeceği yönünde ilke kararı aldığı öğrenildi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Mehmet Özhaseki ile Hendek Belediye Başkanı Ali İnci bu kararın dışında tutuldu. Bu iki ismin mülakatlardan ve temayül yoklamalarından muaf tutulması yönünde karar alındığı kaydedildi. Bürokrasiden AK Parti’ye yoğun ilginin de konuşulduğu MYK’da “Ne kadar çok olursa o kadar memnun oluruz. Alternatifimiz çok olur” değerlendirmesi yapıldı.
İLK OLARAK TEMAYÜL YOKLAMASI
Aday adayları 4 aşamalı elemeden geçirilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından Genel Merkez’de komisyonlar kurulacak. İlk olarak 28 Şubat 1 Mart’ta temayül yoklaması yapılacak. Yoklamalarının ardından 12 ayrı komisyon çalışmalarına başlayacak.
“NEDEN AK PARTİ?” DİYE SORULACAK
Yüz yüze görüşmelerin yapılacağı komisyonlarda adaylara, “Neden AK Parti’de siyaset yapmayı istiyorsunuz, Türkiye ve bulunduğunuz il için ne gibi projeleriniz var” gibi sorular yönetilecek. Bu aşamadan sonra üç ayrı genel başkan yardımcılarının başkanlığında üç ayrı komisyon bir kez daha değerlendirecek.Son kararı ise Davutoğlu'nun başkanlığındaki üst komisyon verecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA