• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güvenli yolculuk için lastik seçimini doğru yapın
24 Ocak 2010 Pazar 10:47

Güvenli yolculuk için lastik seçimini doğru yapın

Türkiye'nin hemen hemen tamamına yakınında kar yağışının görüldüğü bugünlerde, zincir gereksinimini fiili olarak ortadan kaldıran kar lastiği
Türkiye'nin hemen hemen tamamına yakınında kar yağışının görüldüğü bugünlerde, zincir gereksinimini fiili olarak ortadan kaldıran kar lastiği kullanılmasının önemine dikkat çekiliyor.
     Konya Oto Lastikçiler Odası Başkanı Adem Uzman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lastik teknolojisinin son yıllarda çok önemli mesafe kat ettiğini söyledi.
     Otomobil lastiklerinin yazlık ve kışlık olarak iki ana kategoride üretildiğini, yazın ve kışın farklı özelliklerde üretilmiş lastikler kullanılmasının yakıt tüketimini azalttığını, yol tutuşunu artırarak sürüş güvenliğini önemli oranda artırdığını söyledi.
    
     -KAR TİPİ LASTİK DEĞİL ''KAR LASTİĞİ''-
    
     İçinde bulunulan kış şartlarında yapılan yolculuklarda seçilen lastiğin büyük önem taşıdığını vurgulayan Uzman, şunları kaydetti:
     ''Sürücülerimiz, güvenli, son teknoloji ürünü kar lastikleri kullanmalıdır. Lastik alırken dikkat edilmesi gereken çok önemli bir ayrıntı var, 'kar tipi lastik' değil 'kar lastiği' tercih edilmeli... Çünkü kar lastiği yüksek teknoloji kullanılarak üretilmiş, kaymayı önleyici yapıya sahiptir. Kar lastiği artı 7 ile eksi 38 derece arasındaki hava sıcaklığında sertleşmez ve donmaz, yumuşaklığını muhafaza ettiği için yüksek tutuş sağlar. Bu nedenle, zincir gereksinimini fiili olarak ortadan kaldıran kar lastiği kullanılması, kaza riskini önemli oranda azaltıyor. İlgili Trafik Yönetmeliğinde hala zincir takma zorunluluğu var. Kar lastiği taktığı için zincire hiçbir şekilde gereksinim duymayan sürücülerimiz, yönetmeliklik gereği yine de araçlarında zincir bulundurmak zorundalar.''
     Uzman, Kasım-Nisan arası 6 ay boyunca kullanılması önerilen kar lastiklerinin karsız yolda kullanımının da herhangi bir sakınca içermediğini belirterek, ''Normal bir otomobil için 4 kar lastiği ortalama 320 liraya alınabilir. Tüm araçlar için tek kar lastiğinin fiyatı, jant ebadına göre 70 ile 110 lira arasında değişiyor'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA