• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gürcistan Uyruklu Hırsızlara Baskın
01 Ekim 2009 Perşembe 16:03

Gürcistan Uyruklu Hırsızlara Baskın

Konya'da bankaya gelen işadamlarını takip edip araçlarının lastiklerini patlatarak oyalamak suretiyle çantalarını çalan Gürcistan uyruklu şüpheliler, polisin baskını sonucu yakalandı.
Konya'da bankaya gelen işadamlarını takip edip araçlarının lastiklerini patlatarak veya camlarını kırarak oyalamak suretiyle çantalarını çalan Gürcistan uyruklu şüpheliler, polisin baskını sonucu yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Konya'da üst üste birkaç tane aracın lastikleri veya camları patlatılarak içinde bulunan çantaların çalınması üzerine, Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Bürosu olayları incelemeye aldı. Yapılan incelemede, şüphelilerin şehir dışından geldiğini düşünen ekipler otel kayıtlarını inceledi. Otel kayıtlarına göre, Gürcistan uyruklu Zaza Gulua (41) ve Giergo Antio'nun (34) belirli aralıklarla Konya'ya geldiği belirlendi. Şüphelilerin Konya'dan bir araç kiraladığını da öğrenen
polis, güven timlerini banka önlerine yerleştirdi. Şüphelilerden biri, bugün öğle saatlerinde kiralık araçla şehir merkezinde bir banka şubesine geldi. Bir süre sonra şüphelilerden Giergo Antio, bankadan çıkan bir vatandaşı oyalamaya başladı. Operasyona başlayan Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi yakalarken, araçla kaçan Zaza Gulua'yı da takibe aldı.
Takip sonrasında aracı şehir merkezine yakın bir yerde ara caddeye park eden Gulua, eve girdi. Polis ani bir baskında şüpheli Gulua'yı da gözaltına alırken, evin Gürcistan uyruklu bir kadına ait olduğu ve şahısların bir süredir orada saklandıkları ortaya çıktı. Şu ana kadar 1 aracın lastiğini demirli çivi ile patlatarak, 2 aracın ise camını kırarak yaklaşık 8 bin TL ve çok sayıda çek, senet çalan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Öte yandan, Murat Kunt'a ait 42 AFM 45 plakalı aracın camını patlatan şüphelilerden biri güvenlik kamerasına takıldı. Kayıtlarda; şüpheli Gulua güvenlik görevlisini adres sorma bahanesiyle araçlardan uzaklaştırırken, diğer şüphelinin elindeki sert bir cisimle camı kırarak çantayı alıp kaçtığı görüldü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA