• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gurbetteki öğrencilere anne yemeği
16 Ocak 2015 Cuma 11:45

Gurbetteki öğrencilere anne yemeği

Konya’da ailelerinden uzakta olan öğrenciler sınav zamanında anne yemeği ikramıyla özlem giderdi.

Konya’da ailelerinden uzakta olan öğrenciler sınav zamanında anne yemeği ikramıyla özlem giderdi.
Konya’da Selçuk Üniversitesi’ne yakın olan ve genellikle üniversite öğrencilerinin yaşadığı Bosna Hersek mahallesinde hizmet veren Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi, sınav zamanında nezih bir ortam arayan öğrencilerin ilgi odağı oluyor. Burada oluşturulmuş çalışma masalarında arkadaşlarıyla birlikte çalışma imkanına sahip olan öğrenciler, 24 saat açık merkezden yararlanıyor. Üniversitenin yaklaşık 2 haftalık final sınavı döneminde ders çalışmak için gençlik merkezlerini dolduran öğrencilere Konyalı kadınlar ev yemeği ikram etti. Etli su böreği, yaprak sarması, baklava ve pastadan oluşan yiyeceklerden alan öğrenciler ev yemeği özlemini bir nebze de olsa giderdi. Öğrenciler sınav döneminde ikram edilen yemekler için Konyalı annelere teşekkür etti.
Üniversiteli öğrencileri için yemek yapmayı gönüllü olarak kabul eden Şükran Sak, "Gerçekten çok mutluyuz. Çünkü kendi evlatlarımız da öyle. Hep yabandalar" şeklinde konuştu.
Gurbetteki öğrencilere ikram ettikleri yemekleri kendi evinde yaptıklarını söyleyen gönüllü anne Hanife Ilgın da, "Evde yaptık bunları. Hepsi el işi. Öğrenciler gurbetçi dedik. Onlar da bizim için ana kuzuları dedik yaptık, ikram ediyoruz. 2-3 saatimizi aldı. Tabi yoğurduk, açtık, sudan çıkardık, pişirdik. 2-3 saatimizi aldı. Sille'nin geleneksel böreğini yaptık" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA