• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gurbetçilerin kar keyfi
06 Şubat 2011 Pazar 13:17

Gurbetçilerin kar keyfi

İzmir'de yaşayan kara hasret gurbetçiler, Konya'nın Beyşehir ilçesinde kayak keyfi yaşadı, kar topu oynadı
Konya'nın Beyşehir ilçesinden yıllar önce İzmir'e göç eden Gönen köyünün gurbetçi aileleri, kış şenliği kapsamında geldikleri ata toprağında kar keyfi yaşadı. Gurbetçilerden bazıları kar üzerine yatarak yuvarlanırken beyaz örtünün tadını çıkardı.
 
Gönen Köyü Muhtarlığı ile Gönen Köyü Güzelleştirme Derneği'nin müşterek düzenlediği bu yıl ilk kez düzenlenen kış şenliği kapsamında bir otobüsle doğdukları ata topraklarına gelen İzmir'de yaşayan Gönen köylüler, yıllardır hasret çektiği kar özlemini düzenledikleri kar eğlencesi ile giderdi. İzmir'de kar yağmadığı için beyaz örtüye hasret kalan Gönen köyünün gurbetçi aileleri, etkinlik kapsamında geldikleri yerleşim biriminde beyaz örtüyle karşılaşınca bunu eğlenceye dönüştürdü. Kardan adam yapan, kar topu oynayan gurbetçiler çuval üzerinde kayak keyfi yaşadı. Gurbetçi ailelerin çocuklarının kar eğlencesine büyükler de katılınca ortaya renkli görüntüler çıktı.
 
İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTOP) ve Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu (KONFED) Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, Gönen köyüne etkinlik kapsamında bir otobüs dolusu gurbetçiyi getirdiklerini belirterek, "Yaz mevsiminde düzenlediğimiz etkinlik dışında, bu yıl ilk kez kış mevsiminde hem kar hem de doğayı görmek tekrar köyümüzle kucaklaşmak amacıyla etkinliği düzenledik. Burada 3 gün süren etkinlik kapsamında geleneksel yemeklerimizden olan güdük ve sucuk partileri düzenledik, arabaşı döktük, tarhana ve ceviz yedik" dedi.
 
Akşamleyin sıra gecesine katıldıklarını anlatan Aydoğan, şunları söyledi: "Köyümüzde ananelerimizi yeniden yaşadık. Ayrıca, etkinliğimizin bir başka amacı da, özellikle biz Ege'de Anadolu'muzun karına hasretiz. İşte bu şenlik aynı zamanda bir kar şenliğine dönüştü. Çoluk çocuk bu güzellikleri yaşamamız bizleri çok mutlu etti. Çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı ve gülümsemeleri her şeye yetti, hedefimize yaklaştığımızın görüntülerini aldık. Aynı zamanda, buradaki etkinlikleri İzmir'deki köylülerimize de internet ortamında izlettik. Şimdi buradan İzmir'e gittiklerinde çoluk çocuk yaşadıkları keyfi anlatacaklar, inşallah seneye bu etkinliğin ikincisinde katılım sayısı daha fazla olacak. Bu etkinliği düzenleyen muhtarlığımıza ve derneğimize teşekkür ediyorum."
 
Gurbetçiler de, İzmir'de kar yağışı olmadığı için kara hasret kaldıklarını belirtirken, genç nesilden ilk defa beyaz örtü ile tanıştıklarını da söyleyenler oldu. Emine Koyuncu, İzmir'de hiç kar görmediklerini belirterek "Televizyonlarda kar görüyorduk. Burada çocuklar gibi sevindik" şeklinde konuştu. Betül Erkaya ise, "Burada çok eğleniyoruz. İzmir'de kara hasretiz. Süper kayak keyfi yaşadık. Dönüşte ortamı anlatacağız, gelmeyenleri çatlatacağız" dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA