• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gurbetçi çift vahşice öldürüldü
30 Nisan 2010 Cuma 10:12

Gurbetçi çift vahşice öldürüldü

Hollanda'dan memleketleri Konya'ya gelen yaşlı çift evlerinde bıçaklanarak öldürüldü.

Hollanda'dan memleketleri Konya'ya gelen yaşlı çift evlerinde bıçaklanarak öldürüldü. Öldürülen yaşlı çiftin evleri soyulurken, kadının kolundaki altın bileziklerinde alındığı belirlendi.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Pirebi Mahallesi Çam İçi Sokak Huzur Apartmanı No:6'da meydana geldi. Hollanda ve Türkiye vatandaşı olan Sebahattin (76) ile Makbule Gülcan (74) çiftinden haber alamayan yakınları ve komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis ekipleri kapının kilitli olması nedeniyle çilingir yardımıyla kapıyı açtı. Kapı açıldığında yaşlı kadın mutfakta, kocası ise mutfağın yanında bulunan odada kalplerinden ve sırtlarından bıçaklanarak öldürdüğü ortaya çıktı.
Alarma geçen polis, binadaki daireleri boşaltarak öncelikle çevrede olabilecek delilleri korumaya çalıştı. Bahçede arama yapan ekipler, evin içinde her noktada parmak iziyle bırakılmış bir ipucu aradı. Cumhuriyet Savcısının incelemesinden sonra olay yeri inceleme ekipleri evin içerisinde yaklaşık 3 saat çalıştı. Alınan örnekler incelenmek üzere Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

BİR HAFTA ÖNCE GELMİŞLERDİ
Yılın yarısını Hollanda'da yarısını da Türkiye'de geçiren yaşlı çiftin 2 kızı ve 1 torununun olduğu öğrenildi. Gülcan çifti her yılın yaz aylarında Konya'da yaşayan kızlarını ve torununu görmeye geliyordu. 1 hafta önce Konya'ya gelen çiftin cinayete kurban gitmesi yakınlarını derinden üzdü. Çiftin bir yeğeni olay yerinde saatlerce gözyaşı dökerken, komşuları da gözyaşlarına boğuldu. Aynı binada oturan bir komşusu olayı polisten duyunca çok üzüldüklerini belirterek, "Çok fazla sohbetimiz yoktu,
merhabalaşıyorduk. Yılın 6 ayı burada, 6 ayı Hollanda'da kalıyordu. Yeni gelmişlerdi" dedi.

CİNAYET ALTINLAR İÇİN OLABİLİR
Olayla ilgili yapılan ilk araştırmalarda yaşlı çiftin para ve altınları için öldürüldüğü ihtimali üzerinde durulurken, cinayete kurban giden Makbule Gülcan'ın kolundaki altın bileziklerinin olmadığı ve zorlanarak çıkarıldığı tespit edildi. Polis, cinayeti aileyi tanıyan veya takip eden birinin işlemiş olabileceği üzerinde durarak çalışmalarını sürdürüyor. Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, olaya el koyduklarını belirterek, cinayetleri aydınlatmak için ekiplerin çalışmasına başladığını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA